Lucka nr 16

Levande ljus är precis som blommor en viktig komponent för att bygga julstämning. Dagens tema är alltså ljuslyktor och här får ni tips på några att göra själva.
 
1. Den kanske mest enkla varianten är att dekorera glasburkar med dukar, band, snören mm. Som lim funkar det jättebra att bland ut vanligt trälim med lite vatten.
 
2. En stilren lykta får man av att använd tunna dekorationsplåt, följ på länken för mer ingående beskrivning
 
3. Här har man skrivit ut bilder på ett material som kallas vellum vilket jag inte har någon koll på, följ länken så kan ni läsa mer http://www.thevintagepearl.com/blog/2011/11/vellum-over-glass-easy-gift-idea/
 
4. För att få till en sån här skönhet så behöver man en ballong, en virkad duk och lim och på det tid för torkning, http://spirelloskrimskramserier.blogspot.se/2012/01/reprise-diy-lyslykt-av-gamle.html
 
5. Återigen är formen en ballong. Den första bygger man upp genom att lägga ett "lagomt tjockt" lager betong på utsidan av en uppblåst ballong och när det brunnit klart är det bara att punktera ballongen och för extra skimmer måla insidan med guld. För den andra fyller man ballongen med "lagomt mycket" vatten och lämnar den ute i kylan till den fryst "lagomt mycket" då det är dags att ta hål på ballongen och spilla ut det ofrysta vattnet.
 
6. Ännu en utelykta som fått frysa till i en hink med tulpaner i vattnet. Inte helt säker på hur man gjort men jag kan tänka mig att man stoppar ner blommorna när det frusit till litegrann, när sedan blommorna är helt inbäddad i is är det dags att slå bort överflödigt vatten.
 
Då är det bara att bestämma vilken eller vilka lyktor som ska tillverkas.
 
Pyssla lugnt
Anita
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 meh.blo.gg:

skriven

Åh vad fina!!

2 Helena Högberg:

skriven

Den sista ljuslyktan med blommor i var otroligt fin!Man skulle ju kunna ta billiga ljusmanchetter med blommor från loppis, de brukar ju vara nästan gratis :)Eller bara lite lingonris eller så :)

Kommentera här: