Sista fredagen i augusti

..har varit en bra dag. Jag arbetade i ett högt och jämt tempo så hemgång kunde ske redan halv tre - sånt gillas skarpt!!
 
Jag jobbar på med mitt väskprojekt men jag stötte på lite patrull ikväll då det inte riktigt bidde som jag tänkt. Det är nackdelen med skapande utan mönster, ibland stämmer inte teori och praktik. Lite sömn bara och sen på´t igen..
 
..så ska "haveriet" säkert ordna sig.
 
Efter den tappade sugen så blev det till att tända upp lite här hemma då mörkret så sakteliga var på g, både levande och elektriskt lyse. Insåg då att de skärmar jag satt på fönsterlamporna bara på test kunde få fortsätta vara med ett tag om jag bara kunde hitta ett sätt att mjuka upp skenet lite. En kvick-fixtanke dör upp i min skalle.. ner i strumplådan, fram med saxen och vips...
 
..så spred lampan ett betydligt behagligare sken än vad den nakna skärmen kund ge.
Det jag använde var ett par sällan nyttjade thigts och trädde helt sonika benet över skärmen ("fållen" på thigtsen blev överkant) och klippte av så pass att tyget räckte en bit in under nedre kanten, inte en enda söm behövdes. Nu kan denna teknik säkert vidareutvecklas för lite extra snits men för nu räcker det gott. Kan tilläggas att min skärm är rätt liten så med en större variant får man förmodligen använda sig av lårbiten, om ni fattar.
 
Vidare denna augustifredag har mitt jeanslager fått påfyllning med hjälp av en klasskompis till mina flickor. Tack igen Malin.
Blivande väskor, barnkläder mm, mm :)
 
En annan sak som hänt denna fredag är att maken införskaffat ny bil.
 
Jojomen, röd och fin och miljövänlig är den..
 
..denna skönhet som benämns twistcar. Nu är den ju tänkt att användas av barnbarnen men vi har faktiskt provat den båda två och det är en riktigt rolig leksak. Genom att vrida på ratten fram och tillbaks får man fart, går att köra både bak och fram, med lite träning kommer de små liven att susa fram genom lägenheten :)
 
Imorgon blir det till att gå på loppis och kalas - en bra början på september med andra ord.
 
Höres
Anita