Ledig fredag

Så härligt när man vaknar i otta och inser att idag är en helt egen dag. Snabbt upp ur varma sängen för lite fika för att sedan dra igång med diverse pyssel.

Först iväg till tvättstugan för att glatt kunna konstatera att den var ledig....och en knapp timme senare fladdrar nytvättade jeans i vinden. Det är ju naturligtvis kommande pysselmaterial som fått sig en uppfräschning. Och det är inte vilka jeans som helst..Både Lee och.... Replay.

När jag stod och betraktade tvätten på torkvindan stördes jag av en liten detalj som ni oxå kanske lagt märke till på första bilden, nämligen....påsen som vi förvarar klädnyporna i - en grön pastpåse från butiken som tillhandahåller "vuxendricka".

Så kan det bara inte få fortsätta tänkte jag och förflyttade mig i rask takt in i syrummet där jag med hjälp av jeans, stuvbitar och lite handkraft fick till en mycket trevligare klädnypspåse.. 

Väl igång med pysslerier så kastade jag mig över dessa numera tomma kakburkar..Nyåkers pepparkakor och sockerskorpor som jag hittade på ICA för nån månad sedan och som jag främst köpte på grund av färgerna. "Dom där kan man ju göra nåt med" var min spontana reaktion och resultatet blev detta..


Jag har använt samma teknik som tidigare burkar men dessa hade ju inte raka kanter så det blev lite trixigare. Man måste få till en rundad form och för det kan man göra på lite olika sätt. Jag ritade upp en böjd remsa i den bredd som burken har som jag sedan tejpade fast i nederkant på några ställen och sedan klippte jag isär den på fyra, fem ställen och justerade vidden genom att lägga papperet omlott och fixera med tejp. Inte lätt att beskriva men så här såg det ut när jag klippt och klistrat färdigt..Även till locket gjorde jag en pappersmall och klippte sedan ut delarna i tyget. Här kan det vara bra att tänka på att inte ta för tunnt tyg då burkens tryck kan lysa igenom. I övrigt gjorde jag precis som jag brukar och den som är nyfiken kan titta här.

Nu var det dax att äntligen fixa lite blommande fägring på balkongen och vid entren. Det har ju varit så "osommriga" temeraturer så jag har varit tolalt oinspirerad att ta mig an den biten. Det är ju dock så att om man väntar så länge så är det rätt utplockat på den handelsträdgård vi har att tillgå men det duger gott åt mig.Peralgoner, salvia, blomstertobak....och hänglobelia välkommnar numera våra gäster.Och samma sorter kan vi njuta av på balkongen
.
Även några örter fick följa med hem.

Tänk vad mycket en ledig dag kan rymma!

Ha nu en riktigt trevlig kväll så höres vi.

Anita