Årets sista vecka..

bjuder på lite av varje bla blåst, arbete, julbordsrester och förberedelser för nyår. Ett nyår som kommer att firas i Joesjö då jag är schemalagd i Hemavan onsdag, torsdag, fredag, måndag och tisdag. Nu på morgonen både tvättas, pysslas och packas det för att vid lunchtid starta färden mot fjällvärlden.

Tänkte först kasta ut granen innan avresan men den får vid närmare eftertanke stå kvar till efter helgen - den är ju rätt fin ändå och inte så himla julig i sin vit/silvriga klädsel.

Julen är dock över för denna gång och kan sammanfattas i några bilder..Granar och pynt, ljus och värme, tomtar och glögg, mat och .... mat, och mycket hjärta och kärlek från nära och kära.


Morgonens pyssel har resulterat i en ommålad klocka samt en stjärna.

Tanken är att jag ska sy nya gardiner och mysa till det lite i stugan så de nya detaljerna kommer att sitta fint tror jag.

Nu måste jag ta hand om tvätten och packa det sista så jag tar mig iväg i tid.

Ha nu ett Gott Nytt År så hörs vi 2012.

Anita

GOD JUL

alla bloggister. Hoppas ni får en underbar helg med god mat och trevligt umgänge. Om jag känner mig själv rätt så kommer det säkert att bli lite pyssel under juldagarna i allafall. Vad det blir vet ingen men det kommer att visa sig. Nu tänder Kalle Moreus tv-ljuset och Kalle och hans vänner är på intågande.

Så åter igen GOD JUL

Höres
Anita

Sista-minuten-pyssel

Under tiden potatisen, som ska komma att ingå i nubbesalladen, kokade blev jag lite sysslolös. Ränsade alla  utbrända ljuslyktor och tänkte att det är dax att återvinna det största avfallet som finnes i mitt hushåll - värmeljus.

Ja, jag vet att jag är varken den första eller sista som inser att aluminiumkoppen, rätt omhändertagen, är "värdefull"

Medan potatisen puttrade vidare plockade jag fram tomma värmeljuskoppar och en ej ömtålig sax och resultatet blev..ett helt gäng med silvriga stjärnor som verkligen pryder sin plats i garnen.Inte ens ett ynka snöre behöver tillsättas, bara placera de fina stjärnorna där det passar.

Dax att lägga sista handen vid årets julgodis.

Pass upp där ute så ni inte bränner på den kokande knäcken.

Höres
Anita