Inget revolutionerande men räknas ändå

Det är långt mellan inläggen numera precis som de varma dagarna. Vi hade då iallafall en riktigt härlig midsommar och om en vecka går jag på semester så vad finns det att klaga på?
 
Ett kreativt rus har drabbat mig de senaste dagarna så helt plötsligt ligger jag på plus när det kommer till årets stora utmaning, "52-pyssel-av-det-jag-redan-har-hemma".
 
Minsta barnbarnet ska få denna outfit, nr 25 och 26, som ursprungligen har varit svärmors mjuknötta jeans. Det är en härlig tanke att "gammelfarmor" och ettårige Eddie går omkring i samma material.
 
Cornelia å sin sida får en klockad topp, nr 27, som förra sommaren var en singoalladito som bars av undertecknad.
 
Nummer 28 och 29 är tänkt till Tristan och här handlar det om nyproducerat tyg dock inköpt innan min utmaning påbörjades.
Det finns ju fler barnbarn att sömma till så det är väl bara att kasta sig i produktion och inte bli hängandes här vid datorn nu när lusten till skapande pockar på.
 
Höres
Anita
 

Inte svårt alls

Jag har, som så många andra, blivit smått sugen på en Kählervas men som vanligt blir jag lite snål då det kommer till att uppfylla personliga önskemål. Dessutom kommer alltid tanken "hur svårt kan det vara" och i det här fallet skulle det visa sig att det var inte svårt alls att få till en randig blomsterhållare a la "Kählerwannabe".
 
Längst in i köksskåpet fann jag en tråkig, vit, liten bortglömd vas som bara bad om att bli makeovrad och i pysselskåpet hade jag rosa sprayfärg och maskeringstejp. Jag mätte inte utan lät ögonmåttet leda mig och resultatet blev helt okej.
 
Det finns naturligtvis en del kvar att jobba på när det kommer till storlek, form och randning innan den riktig Kählerkänslan uppstår men för nu känner jag mig riktigt nöjd. Med det så har jag lyckats slutföra mitt tjugotredje återbruksprojekt för året.
 
Även nummer 24 kan bockas av och det i form av en väska..
 
 
..av vackert nötta blåjeans.
 
Vad näst steg, nr 25, ska bli har jag i dagsläget inte riktigt klart för mig men det dyker säkert upp en ide eller tanke på vad det är som står på tur att skapas.
 
Får jag klaga lite på vädret? Vi har varit ute med barnbarn ikväll och det är så kallt att både mössa, vantar och långkalsong är ett måste för att inte frysa. Jag måste ha missat något. Jag tror ju nämligen att vi idag gått in i andra halvan av juni och att just den månaden räknas som en sommarmånad! Istället känns det som att mars har gått i repris sedan den dagen vi lämnade april. Ja tro vi flytt!!
 
Höres
Anita
 
 
 
 
 

Och en jacka åt lille, lillebror

Då var jackan till lillebror klar och tillika mitt 22:a "använd-det-du-har-på-hyllan-arbete"..
 

..och med detta är det mesta av tre par svarta herrjeans återbrukad.
 
Då jag ligger lite efter i årets skapandeplan är det dax att lägg in en högre växel och förhoppningsvis kan jag presentera både nummer 23 och 24 under denna vecka. Den ena kan bli nåt av fint nötta blåjeans. Kanske en väska?
 
Höres
Anita