Hipp, hipp, hurra..

Idag är ingen vanlig dag, nej idag fyller "Handkraft & Återbruk" två år!! Jag kan nästan inte ta in att jag har suttit vid tangentbordet och "hammrat" in hela 326 inlägg under de senaste 24 månaderna. Jag startade bloggen för att jag gillar att pyssla i allmänhet och återbruka i synnerhet och kunde inte tro att det skulle ge så mycket tillbaks och då framförallt från alla ni som läser min blogg och tar sig tid att lämna någon lite hälsning och/eller inspirerande ideer. Tusen tack för det!!
 
Ett jubileum ska ju vara något utöver det vanliga så jag tänkte mig en utlottning av ett kuddfodral i sann Handkraft & Återbruksanda..
 

 
Inga "nya" brallor är slaktade för dagen utan jag har bara använt spinket som jag har så svårt att kasta. Storleken på fodralet är 50x50 cm och bakstycket är begåvad med en knalligt orange 60-tals dragkejd.
 
Skulle det vara någon som är lite vinnarsugen så tänkte jag "härma" andra utlottningar:
för en lott - lämna en kommentar med kontaktuppgifter (webbsida eller e-postadress)
för två lotter - länka till det här inlägget på din blogg
För att hjälpa mig hålla koll så blir det super om ni anger i kommentaren hur många lotter ni kan tillgodoräkna er vid dragningen som jag planerar ska äga rum den 28 februari.
 
Nu blir det till att dra sig mot sängen, natti, natti.
 
Höres
Anita
 
 
 
 
 
 
 

Söndag, söndag..

Så har vi påbörjat januaris sista söndag som ser ut att bli lika frostig och vacker som det varit den senaste veckan.
 
 
Helgen inleddes med tårar, då vi tog farväl av en älskad familjemedlem, och fortsatte i gemytlig gemenskap med tillresande släkt. Tänk att det numera är oftare man träffar släkten vid begravningar än vid bröllop..
 
Med tanke på ovanstående så har det inte hänt speciellt mycket på pysselfronten men ett par vantar snodde jag ihop då det var ett önskemål från makens moster..
 
 
 
Modellen har jag hämtat ur Tone Finnangers bok "Tildas julehus", ylletyget beställdes från Panduro för några år sedan, broderierna är tagna ur loppisfyndade dukar, brodyr och knappar kommer även de från mitt gedigna loppislager.
 
Trost att kreativiteten inte rent bokstavligt flödat så har ändå hjärnan varit aktiv och en ide om en minimakeover av vårt kök har tagit form. Det var en tapet hos Happy Homes som var den utlösande faktorn och jag trodde ju att en bild av densamma kunde hämtas från nätet men där fick jag tji. Bild kommer när tapeten är inköpt.
 
Se nu till att njuta av dagen alla bloggister så höres vi en annan dag.
Anita
 
 
 
 

Tillbaks till invanda rutiner

Idag svängde jag förbi Fillans loppis, det måste ha varit långt före jul jag var där senast, och naturligtvis gick jag inte tomhänt hem..
 
 
Jag hittade ett kraftigt bomullstyg, ett fransigt band och en påse med olikafärgade skinnspillbitar för den nätta summan av 34 riksdaler.
 
Fina fynd för fiffig flicka... men de allra finaste fynden hittade jag hos min kompis som städade ur sin jullåda när högtiden var över med tanke på att ha ett gårdsloppis framöver. Jag kan v'äl bara säga en hel del av "utstädet" kommer aldrig att ligga på något loppisbord för det tog jag hand om på stubberten och jag tror att ni förstår varför..
 
 
Lite off-season just nu men jag kunde inte låta bli att dela med mig av allt det fina.
 
Höres
Anita