Randigt värre

Så är vi inne på januaris sista skälvande dagar vilket jag inte klagar över då denna månad inte tillhör mina favoriter. Man märker tydligt nu att ljuset är på väg tillbaka och samma sak gäller skaparlusten. Det jag roat mig med sen sist är att minska mitt trikålager och då står ju kläder till barnbarnen högt i kurs.
 
 
Ödletröja och byxa med "lång" gren till Teo, randig t-shirt till Tristan, och uggletunika och "ballongbrallor" till Cornelia. Godingen Waldemars outfit är skräddad men fortfarande osydd.
 
2014´s första projekt, dörrarna till diskbänken, sitter på plats sen två veckor tillbaks efter att jag lackade dom hela fyra varv vilket gav en riktigt hård yta - jag tro faktiskt att det kommer att funka.
 
 
 
Det andra pysslet jag startade, går även under benämningen "dopingprojektet", fortskrider så smått men ännu är jag inte i mål för det är ju betydligt svårare med passformen när det kommer till trä. Det handlar om att göra en förvaring till en underbart söt liten skapelse som användes som dopklänning en gång på 60-talet och som bärarinnan idag vill pryda väggen med. Projektets lite vitsiga namn kommer från en händelse på 80-talet när vår familj var bjuden på dop och våra flickor, strålande glada, frågad alla vi kände om dom oxå skulle på doping.
 
 
Det jag har kvar att göra är att jobba lite mer med ytan, fästa baksidan, ordna med upphängningen, skruva fast gångjärnen och fundera ut en låsanordning till dörren. Snart klart med andra ord :)
 
Ha en trevlig fredag gott folk så höres vi.
 
Anita
 
 
 
 
 
 
 
 

Plötsligt händer det..

 
Undertecknad har invigt nya assistenten med ett bullbak! Kan väl säga att i vårt hushåll bakas det inte ofta, den aktiviteten är dock lite mer frekvent än assistentbyte då den gamla avlagda Bochen har hängt med sedan 1979. Vår nya vän är en Ankarsrum - made in Sweden since 1940 , en riktig klassiker med andra ord som så här långt motsvarar alla våra förväntningar.
 
På den kreativa fronten går det fortfarande långsamt men idag har jag i allafall ritat mönster och skräddat diverse persedlar till våra barnbarn..
 
 
..en aktivitet som förhoppningsvis ger ringar på vattnet.
 
Ha en härlig kväll så höres vi
Anita
 
 
 

Från 0 till 2 på tolv timmar

Vad menar hon nu tänker ni säkert men låt mig ta det från början.
 
Efter allt före-jul-pysslande så hamnade min skaparlust på en oroväckande låg nivå, men det tar sig  tänkte jag. Julen kom och gick utan minsta tecken till kreativitet och precis samma mönster upprepade sig till nyår och trettondagshelgen. Så blev det då dags för första arbetsveckan då undertecknad, varje dag, landade som ett slakt på soffan efter intagen middag. Måttet rågades igår fredag då jag inledde en ensam-hemma-helg på exakt samma sätt; middag, soffa, fjärrkontroll och ingen som helst lust till skapande. När jag i morse, efter en natt med dålig sömn, vaknade bestämde jag mig för att nu får det för f-n vara nog, se till återerövra lusten till skapandet!! Kan ni tänka er, det funkade så nu har jag två olika projekt på G. Den första är en bortglömd ide från förra året då jag sprang på en riktigt häftig tapet, en ide som stannade vid tanken fram till idag då..
 
 
Detta är verkligen ett testprojekt där det handlar om hurvida det funkar att tapetsera köksluckorna under diskbänken och som ni ser är luckorna i nuläget helt utslut så det kan absolut inte bli sämre. På bilden har tapeten inte torkat riktigt men jag kunde inte låta bli att hänga upp luckorna för att se vart åt det barkar och jag kan säga att jag är riktigt nöjd för tanken var att det skulle se ut som plåtskodda dörrar och det tycker jag faktiskt att det gör. Det som återstår är att lacka dom, och då minst två lager, sen handlar det om att se hur vida det räcker utifrån plaskandet från disken - återkommer i frågan.
 
Det andra projektet handlar, lite kryptiskt, om doping..
 
 
Fattar ni? Om inte så återkommer jag i frågan.
 
Ha nu en riktigt trevlig lördagskväll!!
 
Höres
Anita