Jeansbrukeriet fortsätter

Förra veckan sken solen ohämmat över oss, denna vecka får naturen en rotblöta men tack och lov har vi en hyfsad temperatur så sommargarderoben funkar ännu.
 
Då vädret inte lurar ut en så har det blitt några timmar vid symaskinen och av ohejdad vana jobbar jag vidare med att försöka minska innehållet i min väska..
 
 
..vilket inte är gjort i en handvändning.
 
Två olika projekt har jag genomfört de senaste dagarna och nummer 1 är en outfit till yngsta barnbarnet..
 
 
..och kan väl bäst beskrivas som flera nyanser av grått. Kunde inte låta bli att ta med även de mest slitna partierna då jag tycker att det ser så tufft ut på småkidsen.
 
Projekt nummer 2 är ett täcke tänkt till en lite nyföding..
 
 
..där jag blandade upp denimen med delar av en mjuk skjorta som lillkillens pappa har slitit ut.
 
Höres
Anita
 
 
 
 
 
 

Från postkod till jeans

Så var min jeanscyckel äntligen klar! Detta betyder att jag nu kan lägga många timmars klipp och klistrande bakom mig. Det har varit lite pillrigt och helt perfekt kan jag väl inte påstå att resultatet blev men jag känner mig rätt nöjd i allafall.
 
 
Ingen kan väl ta cyckeln av "misstag" och skulle misstaget ändå vara framme borde den vara tusan så lätt att spåra.
 
Höres
Anita
 
 
 
 
 

Solkysst till sist

Äntligen bidde det sommar även i min landsända som i dagligt tal sätts ihop till ett Norrland. Ja men hur många gånger har man inte lyssnat till SMHI´s meterologer som proklamerat att det blir varmt i hela landet utom Norrland... lite märkligt när den just nämda delen av Sverige upptar nästan halva landet.
 
Nu ska jag dock inte gräva ner mig i gamla sorger utan njuta av det helt underbara vädret som slagit rot även hos oss och ger oss möjlighet att mota den permafrost som hotat att inta våra kroppar så sent som för en vecka sedan. Hallelulja!!
 
Åter hemkommen efter fyra dagars roadtrip med mycket trevliga nedslag i Medelpad så har jag återigen sparkat igång pysslaren i mig. Projektet denna gång grundar sig i ett inlägg hos Lopplisa där jag kunde läsa om en
sommarutmaning som Kolossaltpyssligt dragit igång och som handlar om sommar och återbruk. Efter lite funderande kom jag fram till detta..
 
 
..ett riktigt jäkla puttinuttigt flygskydd.
 
Min erfarenhet av färdigsydda flugskydd är att dom är så små att dom knappt täcker det minsta lilla kakfatet trots att dessa insektshindrare behövs för allt man ställer ut på trädgårdsbordet. Utifrån den tanken föddes då min egen version som bygger på ett skelett av en mycket vanlig taklampa som återfinns i mångas hem. Till detta använde jag även en loppisinhandlad gardin med volang typ myggnät samt nål, tråd, två kakformar och smältlim.
 
Tillvägagångssättet är inget revolutionerande:
* mät omkrets och höjd, lägg till sömsmån
* sy ihop till ett rör, vik in upptill och sy kanaler för resår
* dra in resår upptil men avvakta med att klippa av bandet
* sy för hand fast nedre kanten
* justera resåren upptil och knyt en knut
* limma fast de båda kakformarna som handtag vid öppningen uppe på skärmen
 
Varianter av ovanstånde finns förståss i det oändliga, det är bara att låta fantasin flöda.
 
Höres
Anita