I fädernes spår..eller mer korrekt i skoterns spår..har jag idag skidat och njutit av det härliga vädret. Jag tillhör inte den skateande skaran, nej jag gör som norrmännen - går på tur, och då med betoning på gå.

Jag får av mer sydligt boasatta vänner höra om snödrivor som töat bort och om krokusar som snart står i blom. Avundsjuk? Icke sa nick för ser ni, bästa bloggvänner, det är ju vårvintern som gör att vi i Lappland stannar kvar.

Härliga skidturer i stålande sol med apelsinpaus..på nåt inbjudande ställe där man kan låta det ljuvliga strålarna..värma sitt vintergråa ansiktet..och ta sig tid att lyssna på fågelsång och se de små detaljerna som tex takdropp..som så starkt bidrar till vårvinterkänslan.

Då man sitter där på renskinnet och tittar runt på den hemtama omgivningen så kan man inte annat än inse hur mycket man har att glädjas över, problemen liksom krymper..

.. måste vara det närmaste en religiös upplevelse jag kommer.

Dagens skidtur gick ut till min dotter Hannas ställe där det förutom en vacker miljö även finns en del djur..RoddanLillanoch Lillen som tillsammans med hönor och getter undrar vart matte tagit vägen. Jag försökte förklara för dom hur läget ligger, inte allt för detaljerat förstås, och avslutade med att den som väntar på nåt smått väntar aldrig för länge :)

På den kreativa fronten har det bara blivit lite mönsterritande sen lampskärmhistorien. På tal om lampskärmen så vill jag tacka för alla goda råd, för att ni tog er tid att plita ner några ord. Och nu med lite distans så håller jag med flertalet om att den strama och enkla bäst framhäver flätmönstret. Utsmyckningsideerna kommer säkert till användning en anna gång.

Idag är det åter dags att styra kosan till Hemavan för jobb några dagar men jag startar inte färden mot fjällen förren 18-tiden så jag hoppas hinna med lite smått och gott innan dess.

Höres
Anita


Expressen eller Aftonbladet??

Ja, ibland känner man sig som Gösta Ekman i den klassiska sketchen. Enkel, ryschig eller med spets - ska det vara så svårt att bestämma sig?

Efter mycket tvekande kom jag på den lysande ideen att ni, mina bloggläsare, kanske kan hjälpa mig i detta kniviga ärende.

Det handlar alltså om mitt flätarbete..och en fådd lampskärm med sliten klädsel..som jag tänkte kunde bli en bra kombo. Efter en del sömmande både med..maskin och för hand så hamnade jag i ett tveksamhetens träsk.

Så gott folk vad säger ni, ska jag hålla den enkel och stram..

eller är det kaske den ryschiga stilen som tilltalar er..

eller kan det möjligen vara spetsen som blir det självklara valet..

Jag har flätat "tyget" av rivna remsor ur ett loppislakan så även ryschet och den lilla flätan som ligger på ryschkanten. Spetsen är hämtad ur det härliga "lagret" jag fick av Solveig A i höstas och den fådda skärmen kommer från Karin.

Ser fram emot era råd.

Höres
Anita

Lat lördag...

.. nej det tycker jag nog inte för en våg av skaparlusta kom över mig redan från arla morgonstund. Ett täcke modell mindre pockad på att få bli till. Inte som en blixt från en klarblå himmel kanske utan behovet fanns redan då den nymålade korgsängen...saknade nåt att värma den lilla bäbisen med.
En lite unge som envist fortsätter att kura i mammans mage, men snart så...
.. är det här han/hon kommer att "hänga". Jag har ett litet lager av gamla barnlakan som här fått bidra med valda delar tillsammans med andra begagnade tyger och textilier. Hyfsat giftfritt material skulle jag vilja påstå.

Igår fyllde grannfrun 50 år och det tarvar ju lite mer än bara en enkel tulipan så efter lite tankmöda, klipp och klister så bidde det en ytterkruka i egen design av en kasserad konservburk.

Och som pricken över i:et, en söt pelargon och en skylt med vacker text, önskar bara att jag kunde skriva så vackert själv men se där räcker inte mina förmågor till.

För övrigt har det varit en strålande solig vårvinterdag, såna dagar som verkligen laddar mina batterier och fyller mig med lust. Så efter den sköna promenaden jag just avverkat ska jag kasta mig över flätverket jag visade i förra inlägget.

Ha nu en riktigt trevlig lördakväll allahopa så höres vi.

Anita