Spännande aktiviteter i mars


Som så många gillar jag att surfa runt på andra kreativa människors bloggar och hittade denna utmaning på http://beasbarnslikheter.blogspot.com/.
Har aldrig tidigare deltagit i nåt liknande men nån gång ska ju vara den första. Utmaningen går ut på att varje vecka skapa och slutföra ett projekt där man endast får använda material som man har i sina gömmor.
Kommer att bli kul, kulare, kulast :-) Fortsättning följer.........

Höres
Anita

Loppisredovisning och lite till

Visst gjorde jag några inköp igår. För 52kr fick jag med mig detta..


Ett broderi, en långsmal broderad duk, tre linnehanddukar, ett färgstarkt örngott, några dockor broderigarn samt ett gäng knappar. Visst är det fantastiskt vad man får mycket för pengarna på loppis. Jag säger bara - mer loppis åt folket.
Vad ska nu detta användas till? Ja, det vet man ju aldrig riktigt förren allt är klar men just nu känns det som att broderierna kommer förvandlas till kuddar, örngottet kommer att införlivas med andra trevliga retrotyger i nåt barnplagg, för handdukarna finns ingen färdig plan men det är sånt jag gärna lägger på hög för framtida bruk och knappar och garn är ju material som hela tiden används löpande. Oavsett slutgiltigt resultat så känner jag mig alltid så rik när loppisinköpen packas upp och ganska omgående börjar ideer och bilder ploppa upp i huvudet för att antingen förkastas eller sparas i "hårddisken".

Som jag tidigare nämnt så blev jag inspirerad att testa en fågelbur från Tone Finnangers senaste bok och nu är jag på väg. En hel del pyssel är det och som oftas när jag gör nåt första gången så inser jag att det går att förenkla till nästa försök. Så här långt har jag kommit nu iaf...

Jag har även färdigställt Tärnapojkens mössa.

Det ska bli spännande och se hur den passar herr´n i fråga då det inte är helt optimala att sy till någon annan utan möjlighet att prova men det löser sig.

Nu ska jag återgå till min bur och lite senare startas tv´n för ett förhoppningsvis superspännande VM-lopp. Idag är det herrarna som ska köra dubbeljakt och med killar som Marcus Hellner, Danilel Rickardsson, Johan Olsson och Anders Södergren iklädda våra färger kan det bli en riktigt trevlig dag men jag säger bara, pass upp för "stora stygga vargen" dvs Petter Northugg. :-)

Höres
Anita

Lördagmorgon

Så härligt med två lediga dagar framför sig. Och vilket juvligt väder dessutom, -4, svag vind och en uppstigande sol.


Öppnar man fönstret så hör man fågelkvitter, hur härligt är inte det...


Idag sparkar jag igång "orsan" för ett besök på loppis i Stensele. Hoppas på finfina fynd, redovisning utlovas senare. Sen blir det till att bänka sig framför dumburken. Varför? Jo, skid-VM är ju i full gång och idag står damernas dubbeljakt på programmet. En riktig högtidsstund för oss skidnördar. Jag brukar avnjuta dylika stunder med att rikta tv´n mot mitt syrum så jag kan sitta och handkrafta under tiden våra svenska stjärnor gör sitt bästa i spåret. Kraftmätningar från båda sidor av rutan så att säga.

Höres
Anita