Sista fredagen i augusti

..har varit en bra dag. Jag arbetade i ett högt och jämt tempo så hemgång kunde ske redan halv tre - sånt gillas skarpt!!
 
Jag jobbar på med mitt väskprojekt men jag stötte på lite patrull ikväll då det inte riktigt bidde som jag tänkt. Det är nackdelen med skapande utan mönster, ibland stämmer inte teori och praktik. Lite sömn bara och sen på´t igen..
 
..så ska "haveriet" säkert ordna sig.
 
Efter den tappade sugen så blev det till att tända upp lite här hemma då mörkret så sakteliga var på g, både levande och elektriskt lyse. Insåg då att de skärmar jag satt på fönsterlamporna bara på test kunde få fortsätta vara med ett tag om jag bara kunde hitta ett sätt att mjuka upp skenet lite. En kvick-fixtanke dör upp i min skalle.. ner i strumplådan, fram med saxen och vips...
 
..så spred lampan ett betydligt behagligare sken än vad den nakna skärmen kund ge.
Det jag använde var ett par sällan nyttjade thigts och trädde helt sonika benet över skärmen ("fållen" på thigtsen blev överkant) och klippte av så pass att tyget räckte en bit in under nedre kanten, inte en enda söm behövdes. Nu kan denna teknik säkert vidareutvecklas för lite extra snits men för nu räcker det gott. Kan tilläggas att min skärm är rätt liten så med en större variant får man förmodligen använda sig av lårbiten, om ni fattar.
 
Vidare denna augustifredag har mitt jeanslager fått påfyllning med hjälp av en klasskompis till mina flickor. Tack igen Malin.
Blivande väskor, barnkläder mm, mm :)
 
En annan sak som hänt denna fredag är att maken införskaffat ny bil.
 
Jojomen, röd och fin och miljövänlig är den..
 
..denna skönhet som benämns twistcar. Nu är den ju tänkt att användas av barnbarnen men vi har faktiskt provat den båda två och det är en riktigt rolig leksak. Genom att vrida på ratten fram och tillbaks får man fart, går att köra både bak och fram, med lite träning kommer de små liven att susa fram genom lägenheten :)
 
Imorgon blir det till att gå på loppis och kalas - en bra början på september med andra ord.
 
Höres
Anita
 
 

 

 

 
 
 
 

Himla fin ring

Är det någon fler än jag som vill ha denna fina ring..

Ta chansen och vinn genom att göra ett besök hos "Mitt hem är min borg". Lämna en kommentar och du har en lott.
Sugen? Klicka då här.

 

Höres

Anita

 

Goa gubbar från Laisbäck

Kvällens kreativa arbete har gått i röda bär´s tecken, lingon, vinbär och jordgubbar. Vad gäller de sistnämnda trodde jag säsongen var över men ack vad jag bedrog mig för i morse när jag kom till jobbet stod där en hink med "hemplockade", röda gubbar från Laisbäck. Så är det när man är omgiven av snälla människor - tack igen Mona!!
Vinbären kommer från sonens buskar som jag nallade av lite igår kväll och lingonen hämtades i skogen förra hösten och återfinns i frysen men nu är det lagret snart uppätet, bara nån enstaka påse kvar, så jag kommer att i min kvällsbön lägga in en önskan om god skörd här längre fram i höst.
 
Orörda råvaror.
 
Av lingonen bidde det förståss..
 
..god sylt. Om jag måste välja ett bär blir det tveklöst just lingonet då den sylten passa till det mesta, både till och i mat. Jag brukar bla smaksätta köttgrytor med just lingonsylt - blir kalasgott.
 
De nyskördade bären behövde en handpåläggning innan dom kunde förpassas till kylan.
 
3,5 liter vinbären repade sig snabbt :) och finns nu fördelade i sex stycken formar som kommer att bli gott att finna i vinter när vi blir sugen på nån smarrig paj eller nåt annat gott.
 


Får jag presentera fyra liter nysnoppade gubbar.. hm..heter det så när det handlar om jordebaer.. låter lite ekivokt..
 
 
I allafall så har dessa bär skivats och frysts in för att kokas sylt av allt eftersom behovet dyker upp under den annalkande vintern, för så gör Mona.
 
Jag känner mig rätt rik en kväll som denna.
 
Fram till och under mitt favvoprogram "Project Runway" kommer jag att påbörja arbetet med en väska. Gissa vilket material?
 
Höres
Anita