Gott Nytt År!

Tjugohundratolv går mot sitt slut och imorgon blir det till att lära sig hantera siffrorna 2013, brukar vara lite trixit de första dagarna att skriva rätt men det ger sig ju till sist.
 
Vi är i stugan och myser med barn och barnbarn så det har blivit mycket läsning, pusslande, mysande och utelekar. Gårdagen bjöd på töväder så då fick vi utlopp för kreativiteten som legat på sparlåga ett tag..
 
 
 
..Mr Snowman omringad av Cornelia, Teo och Tristan.
 
För övrigt så blir det till att återgå i tjänst imorgon vilket då blir i Hemavan, känns väl si så där men vardagen kommer ju alltid förr eller senare.
 
Jag har i min numera mer rättuppstående livsföring faktiskt fått till lite med virknålen till både stor och liten..


..en riktigt trevlig sysselsättning måste jag erkänna. Cornelias lilla rosa ballerina fick jag inspiration till hos Mia och mina egna mormorstussor hittade jag på en blogg, glömt vilken, som hänvisade till denna sida.
 
Nu blir det till att ta sig en promenad där mina muskler ska töjas till ett bättre liv :) och förhoppningsvis så löser sig mina problem snart så jag kan återgå till pyssel morgon, middag, kväll.
 
Ha nu ett riktigt Gott Nytt År och en kreativ fortsättning.
 
 
Höres
Anita
 
 
 
 
 
 

God Juldag

Hoppas ni alla haft en underbar julafton!
 
Planen var att göra ett inlägg på den stora dagen men Vattenfall satt käppar i (h)julen då vår del av byn var strömlöst under drygt fyra timmar. Som tur var hann vi koka den traditionsenliga risgrynsgröten som hela familjen kom hit och delade med oss. Lagomt till Kalle Anka så traskade jag och äkta hälften ut till dotterns fina gård och promenaden dit var som tagen ur ett fantastiskt vackert vykort i vinterskrud med rimfrost, knarrande snö och -23 grader...
 
 
Goda julbordet inmundigades och tomten knackade på, ett besök som mottogs med lite olika känslor..
 
 
..för goa Waldemar tycket inte det var någon höjdare men som tur var fanns mamma Marias trygga famn att krypa in i.
 
Idag kommer jag att bara njuta av ledighetens mer långsamma tempo där lite tidningsblädder och tv-gluttande varvas med mat, godis och en hel del stå-upp-virkning..
 
 
Hoppas ni får en riktigt god fortsättning på julen!
 
Höres
Anita
 

Då var man där igen

Ja, det är ambivalensträsket jag syftar på.. ibland är det svårare att bestämma sig. För att börja om från början så har jag tagit mig an ett av mina loppisinköp från i sommras..

 
Ett projekt som inte krävde så mycket sitta-ner-jobb så det passade alldelens ypperligt just nu och dessutom kommer de extra sittplatserna kring matbordet väldigt väl till pass så här inför den stundande julen.
 
Efter fyra lager färg i lite skiftande kulörer, som både penslats och gnuggats på plats för att sedan skrapas bort, så ser den tidigare mörka pjäsen ut så här..
 
 
Att måla möbler "schabbigt" är verkligen min melodi för resultatet ska ju vara ojämt och fläckigt vilket jag är riktigt bra på.
 
Efter torkning kläddes pallen med ett gammalt men helt oandvänt madrasstyg som faktiskt kommer från makens farmor. Så långt har allt gått som på räls men nu är det ju det där med att bestämma vilket band som ska dölja stiften från haftpistolen..
 
 
..pompom..
 
 
..eller rutor.
 
Blir nog till att ta med sig det beslutet till Hemavan, nåt att fundera på mellan flighterna :)
 
Höres
Anita