Påslakansfeber

.. kan jag väl inte påstå att det har varit de senaste sex dagarna. Nej här har plockats kantareller och umgåtts med barn och barnbarn men jag har i allafall fått ihop några alster.

Ytterligare en väska,en helt ny modell denna gång, och som alltid när man testar nåt nytt inser man att det finns många förbättrings/utvecklingsområden. Förebilden är en skinnvariant som dottern hade med sig. Jag valde att inte ha någon typ av mellanlägg för att få den "påsig" och det blev den verkligen. Har inte bestämt mig ännu om den blev för slapp.

Hade lite svårt att bestämma mig vart mitt namnband skulle sitta och här kan man väl konstatera att jag kunde ha valt ett bättre ställe. Men man lär så länge man lever.

Det nu välkända påslakanstyget återfinns i foder...... och i den otrooooligt konstnärliga blomdekorationen.... som jag virkad av smala trasor. Det är väl ingen överdrift att säga att här har jag ett tydligt förbättringsområde, kan inte annat än småle när jag tittar på bilden :-)))

Väskan passar den som vill ha plats för lite mer grejer, kanske en övernattnings- eller en ta-med-till-både-jag-och-barnet-väska.

Nästa alster är en lek med glasflaskor som sparats för att jag gillat den mjuka formen..Den större flaskan har fått iträda sig rollen av ljusstake men en dekoration av pärlor trädd på ståltråd medan den mindre varianten fått behålla sin kork och skulle kunna fungera som förvaring till höstens hemkokta saft eller varför inte likör. Dekorationen på den senare är en gammal kakform som jag bankat ut och klistrat på lite tårtpapper och en bild.

Den uppmärksamme noterar att det ser lite kladdigt ut och det beror på att lacken inte hann torka innan fotografering eftersom underteckand är lite otålig av sig ibland. Ja som sagt, här har jag lekt och testat lite och det kanske inte är det bästa jag gjort men det var rätt skoj i allafall.

Detta med att banka ut plåtformar har jag sett många göra och själv tänkt testa flera gånger men det har aldrig blivit av. Det var ju som mycket annat inget märkvärdigt alls, bara att hammra fram den form man vill ha, slå hål med en syl och dekorera. Tekniken kommer absolut att användas igen och då närmast för att skapa nya juldekorationer. Kanske lika bra att börja direkt då tiden bara rusar iväg.... nej, jag tror det är bäst att försöka få slut på det kära lakanet innan jag börjar med de mysiga advent- och julförberedelserna.

Höres
Anita

Märkt var det här

Äntligen har dom kommit! I ett litet vitt kuvert utan några snören låg dessa...... tre hundra raringarna. Ja så här tätt sammanpressade ser dom ju inte mycket ut för världen men...vid en närmare betraktelse så kan jag inte annat än känna mig nöjd, riktigt nöjd. För att inte tala om hur härligt det kommer att bli att fästa dom på mina alster.Är det sånt här som kallas för märkesprylar??

Höres
Anita

Pigg och alert

är två ord som mycket väl beskriver dagsformen för undertecknad. Förkylningen är helt väck och jag är riktigt sugen på pyssel efter det ofrivilliga kreativa uppehållet.

Har hunnit med ett alster till från mitt blommiga påslakan, denna gång bidde det en kudde.. framsida.... detaljstudie........ och baksida.

Förutom lakanet så har två dukar, en gardin, ett annat lakan och olika band fått dela med sig lite till denna nya skapelse. Allt materiel är loppisinköp eller fådda saker.

Det är otroligt vad mycket tyg det ändå är i ett påslakan. Dessa dryga 6 kvadratmeter verkar oändlig när man väljer att tillverka mindre alster - intressant att se hur mycket det blir i slutändan. Vad vet jag, jag kanske blir tvärlat och väljer att sy ett lakan av resterande bit :)

När jag var i stan i helgen passade jag på att inhandla muddväv i roliga färger då det här hemma bara finns marin, svart, grå, röd och vit att tillgå. Kommer att bli super att mixa med olika retrotyger, inte helt ortoligt att det brunblommiga får lite muddsällskap.Riktiga godisfärger.

En ny väskmodell är på väg att ta form och jag har även ett par flaskor som håller på att remakeas. Jag får se vad jag hinner med i veckan då jag ska vara i Hemavan och jobba tisdag och onsdag men nåt blir det helt säkert.

Nu får ni ha en trevlig måndagskväll.

Höres
Anita