Sverige, Sverige fosterland

Utifrån det faktum att Sverige och Stockholm hänsynslöst attakerades av en eller flera terrorister i fredags så värderar jag ännu högre det faktum att vi har förmånen att kunna åka till svärmors stuga och bara vara i den fantastiska miljö som fjällvärlden erbjuder.
 
Igår tog jag mig en skidtur på knappa milen där den fysiska anstängningen och tystnaden var som balsam för själen samtidigt som mina tankar ständigt återvände till Stockholm och de drabbade. Precis som kronprinsessan Viktoria så tänker jag att det enda sättet att hantera detta är att vi gör det tillsammans för vi får inte tillåta att ondskan får styra våra liv!
 
Så låtom oss fokuser på det som är positivt och roligt... typ, snart är det påsk!! Kan ni fatta, det var ju nyss vi sminkade våra barnbarn som påskkärringar och nu är det dags igen. Svårt att hinna med i svängarna när man snart är sextio.
 
Påsk är en högtid som i vår familj mesta handlar om att vi vill tillbringa den i fjällen men påskägg och dekorerat ris får också plats. Sen några år tillbaks bojkottar vi fjädrar som risdekoration och i år fick det bli pärlplattor som jag och äkta hälften pysslat ihop med stor hjälp av våra barnbarn och jag tycker att denna regnbågsfärgade stjärna talar sitt tydliga språk när det kommer till varje människa lika värde...
 
Fortsätt att njuta av livet för det är det som terroristerna inte vill att vi ska göra.
 
Stor kram till er alla!!
Anita
 
 
 
 
 
 
 
 

Lammhult anno 1981 i ny tappning

Efter demontering, omklädning och betsning så är då den 26-åriga Lammhultsstolen ihopsatt och på banan igen.
 
Före...
 
Efter..
 
Redo att serva männskligheten i några år till står den där i sin nya jeansoutfit och det är inte sista gången ni ser en Lammhultsremake här hos mig för i mitt garage står nio stycken till och pockar på uppmärksamhet.
 
Ha en härlig helg så hörs vi.
Anita

Inget aprilskämt

Tack och hej mars och hjärtligt välkommen du fantastiska april. Hur är det, blev ni lurade igår? Jag klarade mig, tror jag i allafall.
 
Helgen tillbringas i Joesjö där lördagen till stora delar handlade om materialförberedelse dvs sprättande av jeans för kommande projekt. Förutom det så fick jag ihop en skjorta till vårt charmiga barnbarn Walldemar som gillar att klä upp sig.
 
Av resterna från tidigare återbruk av fyra olika skjortor blev detta resultatet där jag nyttjat alla "färdiga" detaljer som krage, knapphål, ärmsprund och manchett, varför uppfinna hjulet fler gånger än nödvändigt?
 
Nu är det dags att spänna på sig turskidorna för en uppfriskande rund i omgivningarna.
 
Ha det gott!
Anita