Morsdagspyssel

En underbar morsdag har jag haft, besök av barn och barnbarn - fysiskt och på skype. Och på det har det varit ett underbart väder, jag har helt enkelt varit lycklig att vara människa :)

Förutom besök har dagen bestått av tvättstugearbete, krattning och lite pysslande.

Pysslet har handlat om demontering av jeans. Jeans som har kommit till mig ända från Lycksele via Linda S. Som jag sa i mitt senaste inlägg så brukar jag oftast sprätta alla sömmar då jag tycker att det är så läckert med det mörkare tyget som tittar fram där sömmen tidigare varit - åter igen den lite råa känslan som passar så bra ihop med mig :)

Att sprätta tar dock sin lilla tid men en dag som denna sitter jag ju absolut ute, så praktiskt då det blir en massa "boss" när sömmarna sprättas. Jag har inte riktigt haft koll på hur lång tid det tar att demontera ett par jeans så idag kollade jag klockan lite extra och kan ni tänka er att det tog dryga timmen från.... till.... men faktum är ju att tiden går fort när man har roligt :)

Nu är det bara att kicka igång den kreativa delen av hjärnan så ska det säkert bli nåt skojsigt av materielet i den till brädden fyllda Ikeakassen som numera står mitt på golvet i mitt syrum.

Ha det gott så höres vi

Anita

Tänk vad tiden går

På måndag är det ett år sedan den här godingen kom till världen..

Världens finaste Waldemar!!

Vi tjuvstartade firandet idag och som ni ser blev han riktigt nöjd över sin lära-gå-vagn. Fast det där med lära-gå var inte lika roligt som att kliva upp och ur vagnens lilla flak.

Naturligtvis fick han även en uppsättning hemsytt..

Mjuka, sköna kläder till en rörlig kille. För ovanlighetens skull har jag bara använt nya tyger, inte nyinköpt men tidigare oanvändt.

Än en gång - Grattis Walle!!

I kväll är vi bjuden på grillning hos goda vänner, vilket ska bli väldigt trevlig.

Hoppas ni andra oxå får en bra fortsättning på lördagen. 

Höres
Anita


Det ska va denim i sommar

Vilket härligt väder vi haft de senaste dagarna!

Inte riktig sommarvärme men sådär försommarskönt så man känner att vi faktiskt går in i juni snart. Och tänk, de flesta snödrivorna är borta - vad mer kan en norrländska önska sig?

Nu är det dock så att i denna delen av landet kan det komma att behövas ytterkläder även under sommaren, det är mer regel än undantag. Utifrån det faktumet så dök ideen om en overall till liten Teo upp och valet av materiel kändes självklart då jag den senaste tiden hållit mig i "jeansträsket".

Denna gången är det nästan inga "färdiga" detaljer jag använt mig av utan här har jag lekt med olika färger.... dubbla dragkedjor (projektets enda nyköp)

.. huva, inte alltid så praktiskt men rätt fint.. mudd mot halsen som knäppas fast på insidan huvan.. ficka och etikett, enda "färdiga" detaljer.

Mönstret är från "Svenska mönster", modell nummer B-9-H-04.... där jag istället för fot och "hand" valt mudd - den är ju faktiskt tänkt för sommaren :)

Overallen är redigt generös i vidden så man kan utan risk att den blir för trång ta in den en och annan centimeter. 

När jag "slaktar" jeansen så brukar jag ofta sprätta alla sömmarna men ibland tar latmasken över och saxen får göra jobbet vilket resulterar i en virrvarr av remsor med sömmar.

Dessa remsor tilltalar mig alltid där dom ligger i papperskorgen i väntan på resan mot soptippen och den här gången tog jag upp dom igen och började vända och vrida vilket slutade i detta flätverk..

Vad det ska användas till har jag ingen aning om just nu men jag gillar verkligen den råa, rustika känslan som materielet utstrålar.

Ha en trevlig och fredagsmysig kväll.

Höres
Anita