En härlig lördagsförmiddag

som har innehållit en hel del kreativitet är nu till ända.

Dagen startade redan 05.00 då jag pigg och utsövd slog upp mina gråblå och morgonens första uppgift kom att bli inlägget om mitt bidrag till "Pysselstafetten".

Efter lite frukost kastade jag mig över ett jeans-re-do-projekt som har sysselsatt mig de senaste dagarna.

Ursprungsideen var en klänning till mig själv och det kan jag lova er att det var länge sedan jag sydde mig ett klädesplagg. Då man som jag har en storlek på tuttarna och en annan på rumpan tycker jag att det är lite knöligt att få till det så den tänkta klänningen kom att bli en kjol. Bilder på den kommer först på måndag då det är dax för nästa bidrag till "Utmaning återbruk 2012".

Sen var det dax för en härlig långpromenad med loppisstopp. Mina loppisbesök de senaste månaderna har inte varit lika frekventa som tidigare men idag var det alltså dax och självklart hittade jag lite smått och gott...En gardin väldigt passande för årstiden med små skuttande kaninerna, ett tyg med äppelmönster och ett gäng virkade alster som faktiskt var gratis :)och kronan i samlingen; ett fat på fot som genast hittade sin plats hemma hos oss.Ett riktigt lyft för mitt lilla påskliljearrangemang där även tre små kycklingar och några videkissar slagit sig till ro.Kvistarna hittade jag på min morgonpromenad och det räckte även till att pynta den vita primulan som står på matbordet.Det är kanske här kycklingarn har sitt hem...Eftermiddagen kommer att forsätta i återbrukets anda och med det vill jag önska er en riktigt trevlig lördag.

Höres
Anita

Då var det dax igen..


för pysselstafetten som denna gången har temat vår/påsk.

Mitt bidrag blir..
en tupp.

Till denna skapelse har jag använt följandeVadmal, vadd, färg och träpinnar. (Jo, jag vet att det på bilden även finns ståltråd och här trodde jag att det skulle bli herr tupps fötter men det ändrades under resans gång)Här är mönsterdelarna upplagda (allt ritat på fri hand); av kropp och kam behövs två delar, av den avlånga delen som ska bli "stjärtfjädrar" behövs minst tre delar. 


Ja, ungefär så här.. dessutom behövs en näbb - den lilla triangelformade tingesten.Nu är det dax för att färglägga kam, stjärtfjädrar och näbb och till det använder jag vanlig hobbyfärg. Låter som en saga men det är faktiskt sant :)Förutom färgen så blir delarna mer stabila så var inte rädd, kladda på. När färgsättningen är klar måste delarna torka och torktiden är beroende på hur tjockt lager man lägger på. Kam (en höger och en vänster) och fjädrar målas på en sida medans näbben behöver färg på båda sidorna.När allt har torkat är det dax att sy ihop kroppen med näbb och stjärtfjädrar (dubbelvikta) placerade på "rätt" ställe. På bilden ser ni att jag har klippt skåror i fjäderdelarna, lämna dock cirka en centimeter på kortsidorna som får bli sömsmån.Hoppas ni förstår vad jag menar...Sy en söm runt men lämna öppet nertill för stoppning och benNär tuppen är välgödd och benen är på plats (låt pinnarna gå upp en bra bit i hals och stjärt för stabilitetens skull)
är det dax att sy igen öppningen och det får man faktiskt göra för hand.Det var nu jag kom på att i mina gömmor fanns en fin träbit funnen nånstans någon gång som skulle passa bra som fot till Mr Vadmalstupp.

 

Jag borrade bara hål på lämpligt ställ med lämpligt avstånd och droppade i en klick trälim i hålen innan jag tryckte i benen.
 


Då återstår bara kammen som först får sig ögon ditmålad innan det är dax att till sist sy fast dom på kroppen.

Andra tuppar kan beskådas här och härVart är Agda och hennes väninnor??

Imorgon är det första april men jag lovar det är inget skämt att ni då kommer att få två nya tips på roliga pyssel och det av "Henriettas pyssel och katter" samt "Pysseldags hos Ida".


Höres
Anita

Äntligen hemma!!

En hemmavarg som jag ska inte vara bort en hel vecka utan tid och möjlighet till kreativt arbete. Punkt slut!

Andas in, andas ut - pust, så skönt. Hemma är verkligen bäst

Ni som följer min blogg vet att jag har hoppat på "Utmaning återbruk 2012" som Klockarbarn dragit igång. Då jag varit borta sen dess så insåg jag när jag väl landat i hemmet att det var hög tid att få ihop ett första bidrag, speciellt med tanke på att det skulla ha publicerats igår. 

Efter lite klipp och klister så har jag åstadkommit...en ytterkruka till min favvo blomma. Det är absolut inget "nytänk" utan är en vårligare variant av de jag gjorde i julas.

Det jag använt är en helt vanlig konservburk, en gammal bok, en bild funnen nånstans på nätet och en överbliven stump spetsband.

På måndag är det dax för nästa bidrag som jag i dagsläget inte har en aning om vart det landar, men det löser sig nu när jag äntligen är hemma :)))

Höres
Anita