"Vintern raaaaaaa..

..sat ut bland våra fjällar".. eller kanske mer med sanningen överensstämmande - "än är det vinter kvar säger mor".
 
Bild: Just hemkommen från en skidtur till norska Norge å vädret kan jag inte klaga på för det är ju liksom cavok
 
Ha en trevlig valborg!!
 
Höres
Anita

Norge, Norge det är ett..

..land som ligger nära Joesjö. Så nära att en skidtur till gränsen fram och åter alltid ligger inbokad i min vinteragenda och idag var det då dax. Jag har dock inga bildbevis eftersom kameran blev kvar hemma i stugan vilket är en förlust för er andra då det är så makalöst vacker natur att jag knappt tror mina ögon fast jag sett det en himla massa gåmger.
 
På väg hem sladdade jag runt en fjällbjörk översållad med hopknorrat näver som jag inte kunde låta bli att fylla annorakens huva med utan att egentligen veta vad det skulle användas till. Nu är det frågetecknet uträtat för rätt omgånde efter jag steg in i stugan igen insåg jag precis vad jag skulle göra,,
 
 
Återkommer med det färdiga resulatet som nu ligger på tork.
 
Höres
Anita
 

Quick fix

När man som nu, ska vara lite längre i stugan så är nog just den här söndagen den bästa dagen. Varfördå kanske nån undrar.. jo nu packar gäster och stuggrannar för att åka hem men vi kan bara luta oss tillbaks i förvissan om att vi har en hel vecka kvar - lovely.
 
Då vi ställde till med godaste utelunchen, souvaspanna, innan sonen och hans familj skulle åka hem tänkte vi att en ungspannkaka på gårdagens mjölk får räcka till middag.
 
Där jag stod och rörde ihop smeten insåg jag att det vore bra att ompaketera vetemjölet så att eventuell "mjölskorv" inte får hela skaffgeriet som spelfält. Är man i stugan så gäller Kajsa Vargs ordspråk "man tager vad man haver" i betydligt större utsträckning än annars.
 
Så vad haver man då.. jo en uräten pepparkaksburk i plast som tillsammans med mjölförpackningen fyller de önskemål man kan ha om en bra skafferiförvaring..
 
 
..en tät burk, information om vad den innehåller och bäst-före-datum. Det sistnämnda är väl än viktigare just i stugan då det periodvis kan gå långa perioder när ingen nyttjar skafferiet och dess innehåll.
 
Höres
Anita