Nedräkning

Bara fyra dagar kvar innan marknaden kör igång så det gäller att använda dygnets timmar på bästa sätt. Att sitta och blogga bygger väl inga lager kan vän av ordning tycka men jag tänker mig att äkta hälften uppskattar om jag inte sparkar igång symaskinen på nån timme till, tangentbordet låter ju betydligt mycket mindre om man säger så.

Projekt som är påbörjade är av många skilda slag - trä, porslin och textilt. Försöker dessutom fundera ut hur jag ska "möbla" mitt egna stånd, en yta av 3 x 3 meter, vill kunna presentera mina alster på ett inbjudande sätt. Ett annat huvudbry är vad jag ska göra med alla grejorna under natten, ska allt fraktas hem eller finns det en bättre lösning. Tänk, tänk, tänk.....

Under den gågna helgen tog jag mig faktiskt ledigt på midsommarafton då bästa maken och jag hade den äran att få umgås med goda vänner hela dagen lång. Båda två har vi faktiskt nya cycklar och dessa invigdes med en cyckeltur på totalt 3 mil. Tänk ändå vilket fantastiskt bra färdmedel cyckeln är - inget buller, inga avgaser och sist men inte minst får man motion. Min nya vita hoj passar en 50-plussare med halvklen rygg otroligt bra eftersom man susar fram genom landskapet rak i ryggen som en annan Hedvig, hon från barnprogrammet "Från a till ö" som gick på 80-talet nån gång.Kom och skriv mig det på näsan, kom och skriv mig det på näsan, kom och skriv mig det på näsan den som våååååågar, ja!Jag gillar verkligen min nya, fina cyckel :))

Nu ska jag fortsätta med ett annat rätt ljudlöst arbete - rita mönster.

Höres
Anita, blivande knalle

Mycket bättre...

..med vettigare propotioner. Modellen tar dock lite för lång tid att göra då det är så många bitar som ska strykas vlieselin på, hm.... måste finnas nåt sätt att påskynda arbetet, hm.... en assistent vore inte dumt. Någon intresserad? Kanske äkta hälften kan läras upp till förste vlieselinare? Jag har nog lite lobbying att göra där men trägen brukar ju vinna :) Nu är det åter dax att äntra cyckeln och rulla iväg för lite lönearbete eller snarare mycket eftersom jag tänkt vara ledig nästkommande vecka och förbereda mig för marknaden.

Höres
Anita

Snacka om loppisrunda

Vilken kanonstart på lördagen det blev för en loppisälskare som jag, det har fullkommligt kryllat av loppmarknader i närområdet. Rundan startade i Storuman med Folkets Hus och sen följde Ugglevägen och Hökvägen, Därefter styrde jag kosan ner till Stensele där först Pingstförsamlingens Secondhand besöktes följd av Tornvägen lilla loppis och sist men inte minst Blåvägens Retro & Nostalgi.

Och vilka fynd som gjorts...... en salig blandning som utgörs av följande:


 
en Bobbycar för 80kr, en välanvänd gunghäst för en hundringen karaff, leksak 10kr vardera, en plåtburk 30kr och en campingstol 5krdockvagen, stövlarna och tavlan gick lös på för hundringträlådan och lådan med tyger kostnade 40kr, de övriga pryttlarna löstes för en femtiolappen påse med lakan, påslakan och gardiner 110kr och en dito med barnkläder, totalt 10 plagg, 120kr

Vad säger ni om mina inköp? Kan man inte kalla dessa för fynd så vet jag inte!

Nu åter till handkraftandet.

Höres
Anita