En uppgift värdig Notarius Publicus

Min namnsdag avslutas med att dra en vinnare till kudden i jeansåterbruk. Trettiosex tappra själar hade anmält sitt intresse och dom drog totalt ihop sextiosju lotter..
 
 
Äkta hälften fick den stora äran att förrätta dragningen..
 
 
..trumvirvel....... och vinnaren är..
 
 
 ..Annika hos "Druttens pyssel" - grattis, grattis. Innan kuddfodralet postas tänkte jag låna den imorgon när jag ska inspirera en höstadieklass att återbruka jeans.
 
Höres
Anita

Farmors flicka..

..var inte helt återställd från sin förkylning så jag fick rodda om min dag och istället vara hemma med henne och mysa. Det blev lite sagor, halsbandstillverkning och tecknade film och under det sistnämnda hann jag göra klar hennes uggelmössa..
 
 
Jag har ju gjort en tidigare, en turkos i lite mindre modell, och då jag la upp den på bloggen kunde jag inte för mitt liv komma på vart jag hittat mönstret men härom dagen när jag klickade mig runt olika sidor jag brukar besöka så sprang jag på den igen, det är "Kungen & Majkis" som delat med sig och den som är sugen kan klicka här.
 
Omroddningen av dagen har inneburit att jag varit på jobbet ikväll men med lite självövertalning så har jag hunnit med att sy klart barnjeansen sen jag kom hem..
 
 
Det där med nio sömmar jag påstod skulle krävas för att få ihop dom visade sig inte stämma riktigt eftersom jag klämde dit lite stickningar men det går ändå riktigt fort att sy en sådan här modell. Skiljers sig en hel del mot mina övriga jeansprojekt.
 
Höres
Anita
 
 
 

Monday, monday

 Ledig måndagsförmiddag är väl inte helt fel trots att vädret inte visar sig från sin bästa sida..
 
 
..blåsigt, snöbyar och solglimtar däremellan - aprilväder redan i februari.
 
Det positiva med sämre väder är att det känns bra att hålla sig inomhus och pyssla. Den blivande ettåringens outfit är i stort sett klar det saknas bara knappar och hål till dessa..
 
 
Har även hunnit med att skrädda ett par jeansbrallor..
 
 
..och som ni ser har jag valt den enklast möjliga modellen den här gången och det som återstår att klippa är muddar i midja och benslut. Ett snabbt överslag säger att det kommer att behövas endast 9 sömmar för att färdigställa dom.
 
Det sista lediga timmarna innan jag åker iväg till Hemavan är vikt åt att plocka undan och städa stugan så den är fin och fräsch nästa gång vi kommer hit.
 
Ha det gott så höres vi.
Anita
 
 
PS Tack för all respons jag har fått den senaste tiden. Så himla roligt att ni hittar hit samtidigt som jag hittar till er DS