Nya och gamla projekt

Så gick det tio dagar utan något blogginlägg men för den sakens skull har jag inte varit inaktiv, tvärt om.
 
Ni vet den beställningen jag berättat om i flera inlägg, där har jag nått botten av det inlämnade materialet och med det är sprättandet över - hurra!!
Jag har dessutom ritat de flesta mönstern så nu är bara det roliga kvar - skapandet. Brevid detta lite större arbete har jag även lite annat på "to do listan"..
 
..varav denna klänning snart kan bockas av.
 
Ett annat projekt som jag funderat över sedan i höstas ser ut att kunna vara nära ett färdigställande då en viktig men saknad del plötsligt dök upp och jag var snabb att knipa den.. 
 
...men mer om detta senare. Sån är jag :)
 
Ha en bra dag och vecka!
Anita
 
 

Att dra i rätt tråd

Lördag är oftast lika med ateljedag så även idag. Som så ofta förr tog jag till apostalhästarna för att ta mig de fyra kilometer som det är från boendet till mitt kreativa krypin. Promenaden var en ren njutning då kung Bore bjuder på ett fantastiskt skådespel.
 
Vi har "riktig vinter" i år - mycket snö, lagomt med tö, inga halkiga trottoarer och emellanåt "smällkallt" - precis som det ska vara i Lappland.
 
Med risk för upprepning så har dagens jobb handlat om att sprätta, sprätta, sprätta. Jag väljer sprättning framför att klippa då jag vill ha med så många detaljer som möjligt tex niten som sitter vid ficköppningen och skulle jag ta till saxen där så finns det ingen sömsmån kvar. När det kommer till att demontera jeans så handlar det om att börja sprätta sömmarna från rätt håll och gör man det så är det bara att dra i tråden hela sömmen ut om ni fattar. Eller som en skidåkare från Tärnaby en gång sa - "Hä int lönt å förklar för den som int begrip" :)
 
Två par jeans är nu ett minne blott och dom efterlämnade sig en hel hög med tråd.
 
Ha en fortsatt trevlig lördag1
Anita

Men till nästa år igen...

Ikväll åkte julen ut, betydligt senare än vad som är brukligt i vårt hem, och det gamla julgranspyntet fick återigen krypa in i förrådet..
 
..men så fort som dagarna sveper förbi så är det snart dags att plocka fram dom igen.
 
Nu går vi in i tulpantiden och till helgen ska jag unna mig en fräsch, krispig och väl tilltagen bukett för att fira att vi passerat den mörkaste delen av året och är på väg upp i ljuset igen.
 
Vad gäller den skapande delen av mitt leverne så känns det liiite trögt men jag sprättar någon söm till och från och funderar vidare på vilka modeller det slutligen ska landa ut i.
 
Igår fick jag faktiskt tummen ur och sydde ihop tre gamla trasmattor till en större dito.
 
Det är något jag tänkt göra länge men aldrig kommit till skott med. Undrar varför det är så ibland att man skjuter på vissa saker och när det väl görs går det hur bra som helst och denna gången var det dessutom snabbt avklarat. Kan det vara latmasken som ställer till det? Hursom så är tanken att matta ska bli ännu större om jag nu får tummen ur igen.
 
Ha det gott så hörs vi.
Anita