Ljus i vårt hus

..eller snarare i stadsdotterns hem och en blandad kompott av stearinljus skall presenteras i en pimpad konservburk.
 
 
Har även gjort två stjärnor till henne som jag "slarvmålat" med vit grundfärg. De trästjärnor jag gjorde häromdagen hade sex uddar, här testade jag med fem istället och dom tycker jag blev snyggare på nåt vis.
 
 
Tänk, imorgon är det fredag igen - härligt!
 
Höres
Anita

Ibland går det mindre bra

Som i gårkväll till exempel, mellan allt mer juligt pysslande plockade jag in ett önskemål från lille Trille vilket var en sovpåse.
 
Klipp och sömmnad gick som en dans tills jag insåg att jag helt glömt bort öppningen (som ni kan se på bilden nedan som är Teos variant) för att vända påsen och där det varma täcket vid behov kan plockas ut och in.
 
 
Okej, det var ju inte värre än att sprättkniven fick plockas fram för att sprätta upp sömmen där jag skarvat fodretyget för att få ut rätt längd. Sprätt, sprätt så var då sömmens fäststygn borta, i ett ritch så skulle då hela sömmen öppna sig men vad hände.. jo, själva tyget fick en tio centimeter lån reva åt fel håll så att säga.
 
Det är väl enda nackdelen med att återbruka tyg, det är ju lite nött och slitet på vissa ställen. Denna fd gardin hade en, ack så liten men dock, befintlig defekt i ena stadkanten som jag nyttjat när jag skarvade ihop tyget och som nu gav upphov till denna ovälkommna "öppning".
 
Fy fläsk så obra det kändes, jag släckte ner i syrummet och gick helt sonika isäng.
 
Nu, åtta timmar senare är problemet åtgärdat och allt är frid och fröjd igen, återstår bara att skrädda till täckesdelen och stoppa in den i den numera förstärkta öppningen.
 
Det finns tack och lov annat pyssel som har gått så bra som jag önskat och som ikväll ska tas till nästa nivå. Minns ni mina loppisköpta gardinringar?
 
 
Dom är numera vita och nu är pänningen är oolidlig för att se  om min ide är genomförbar.
 
 
Även konservburkarna har fått sig en släng av den vita färgen så även ett annat loppisfynd, en ljusbärare från typ 70-talet.
 
Dax för en tekopp innan den vanliga promenaden till jobbet.
 
Höres
Anita
 

Opp Amaryllus

Allt mer smyger sig julen in i vårt hem trots att det är en vecka kvar till första advent.
 
Här har pysslats med både blommor och tårtpapper plus en hel del andra julattribut vilket resulterade i lite nya blickfång på det vita skåpet..
 
 
..Amaryllusen kommer att blomma i vitt förståss..
 
 
..en av mina rostiga utelyktor fick har fått komma in i värmen..
 
 
..även min dopklänning fick en släng av piffsleven.
 
Känns som det är dags att plocka fram stjärnor och stakar.
 
Höres
Anita