Från byxa till jacka

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, favoritmaterialet när det kommer till återbruk är vackert slitna  jeans.
 
Förutom det härliga slitaget får man ju välgjord detaljer på köpet så att säga.
 
På tal om återbruk måste jag bara tipsa er om ett program som svt visar i ämnet. Det är en dansk produktion där ett gäng dedikerade människor visar vad dom gör för att sprida budskapet. Programmet heter "Gammalt, nytt och bytt" och visas i tvåan och naturligtvis på svt play. Jag blev helt fascinerad och har börjat grubbla på varför jag jobbar med ekonomi och administration när jag egentligen längtar efter ett mer kreativt arbete? Varför har jag bara låtit arbetslivet "bli" utifrån det erbjudanden och möjligheter som kommit i min väg? Idag, när merparten av mitt yrkesliv ligger bakom mig, har jag börjat frågasätta mina val. Det kanske är helt naturligt och nåt som alla gör. Eller är det en ålderskris på uppsegling? Om jag vore morsk skulle jag pensionera mig för att få tid att verkligen leva min dröm. Är jag en morsking? Tveksamt blir nog svaret :)
 
Ha en trevlig lördag, kanske i sällskap av svt play.
Anita

I en skog nära mig

I en skog nära dig och mig...
 
...kan man hitta både inspiration..
 
...och material, bara att insupa och bära hem för nyttja efter bästa förmåga.
 
Två av dagens fynd hamnade på bild och den ena kan nu beskådas i vårt kök.
 
Tillsammans med två gamla hållare i trä fick vi oss en ny gardinstång där ett gäng "urblåsta" glödlampor och kvistar av murgröna bildar ett slags gardin. Måste säga att resultatet blev bättre än förväntat.
 
Det var inte bara i skogen jag fyndade, nej ser ni att jag var ju även en sväng på loppis och hittade mig denna tunga pjäs..
 
..."Bohemia Glass" eller "Bömisk kristall" som jag minns att man pratade om när jag var liten men det kanske var något helt annat, vad vet jag. Oavsett det så har den en form som passar i det flesta lägen, tänk er en bukett vilda blommor eller ett gäng tulpaner. Kommer att bli hur fint som helst.
 
Då, gott folk får jag önska er en fortsatt trevlig söndagkväll och en bra vecka.
Anita
 
 
 
 
 

Topprestation...

..eller det mer vedertagna Peak Preformanc har bra kvalitet på sina kläder så när jag fick lägga handen på en skjorta modell herr..
 
..krympte jag naturligtvis ner den till skjorta modell ungt modelejon. Jag gillar verkligen att kunna återbruka dessa välgjorda, snygga detaljer (varför uppfinna hjulet två gånger?), det är lite pillrigt när det kommer till kragen men utrustad med tålamod löser det sig. På sybordet ligger nu ett jeansprojekt med inslag av leftovers från samma skjorta.
 
Resultatet dyker upp endera dagen eller veckan, det beror på vilken nivå kreativitetstillströmmningen lägger sig.
 
Ha en bra helg så hörs vi
Anita