Krympande denimlager

Med ömmande fingertoppar tar jag en lite paus i mitt senaste jeansprojekt modell större. Det har varit som att lägga pussel och det är ju alltid roligt. Ömheten beror på handsömmnad i tjockt material, ett momentet som ännu inte klart men det måste bero några dagar då jag och systeryster åker iväg till Gästrikland imorgon för att begrava vår morbror. Begravningen som sådan är ju inget vi längtar efter men att träffa kusinerna igen känns riktigt bra, det var några år sedan sist.
 
Vadå? Ni undrar över vad mitt projekt är? Ja, okej.. en liten titt kan ni få så länge..
 
 
Det som återstår handlar enbart om handsömmnad så efter ytterligare ett par timmar med nål och tråd och mer ömma fingertoppar kommer bättre bilder. Till dess får ni ha det så bra.
 
Höres
Anita

När olyckan är framme

Ett litet tips till alla återbrukare - försäkra er om att gamla dragkedjor är tvättade innan dom används, annars kan det gå så här..
 
 
Tyget i moderna kedjor är ju tillverkad av konstfiber så risken för färgning är minimerad. De man hittar på loppis av modell äldre är gjord i bomull..
 
 
..och då kan olyckan vara framme. Hädanefter kommer mina loppade kedjor att få sig en tur i tvättmaskin innan de brukas.
 
Höres
Anita
 
 

Höstglöd

Ikväll hade ortens handlare och företagarförening rustat till en aktivitet man kallar "Höstglöd" vilket innebar en liten minimarknad, kvällsöppna butiker och bakluckeloppis. Mitt första mål var, inte helt oväntat, bakluckeloppiset och för två selmor fick jag med mig en hel kasse med tidningar vilket är väldigt billigt såvida man inte jämför med de priser som var aktuell när dom var nytryckta..
 
 
Husmodern, Damernas Värld, Femina, Vecko Revyn, Allers, Svensk Damtidning och Se med en tidsmässig spridning från 1949 till 1967 och priser från 85 öre till 1,55. Det var tider det!
 
 
Lill-Babs var på tapeten även 1966.
 
 
Feminas julnummer 1963 tipsade om exklusiva och värmande klappar för kvinnor.
 
 
Vecko Revyn 1966. Valcrema verkade vara grejer det.. medan en cigarettannons känns helt galet idag.
Nu har jag bara snabbläddrat i några exemplar och det ska bli riktigt roligt att läsa vidare.
 
Hittade även lite lokalproducerat..
 
 
..Erikas bröd och Vanjas saft.
 
Ett trevligt initiativ tycker jag att detta "Höstglöd" var, hoppas det kan leva vidare och utvecklas.
 
Höres
Anita