Solen har återvänt

Vi har en mysig helg i svärmors stuga innehållande skidturer, pyssel, god mat och allmänt välmående. Som om inte det räcker så fick vi återse solen, en lika magisk upplevelse varje år.
 
 
Ja, ni fattar va?! Finns det nåt vackrare än att se solens strålar glittra över ett krispigt vinterlandskap? 
 
 
 
På pysselfronten fortsätter jag med mattvirkning och som alltid börjar det med trastillverkning, en både dammig och enahanda uppgift men det är bara att gilla läget och jobba på.
 
Ha de så hörs vi och pyssla lungt! 
Anita

..julegranen bäres ut, ut, ut..

Den här julen har fått vara kvar ovanligt länge hos oss men nu är den borta. Nu har ju vi bara stakar, stjärnor och gran att hantera så det gick lätt och smidigt...
 
..och nu har pyntet åter förpassats till förrådet.
 
Och efter juletid kommer..
 
..den frasande tulipanperioden, fräscht och med en föraning om vår.
 
På pysselfronten har det fortsatt att handla om virknål och mattrasor.
 
Den här gången är det på önskemål från barnbarnet Teo, snart fyra år. Han beställde den redan för ett år sedan när min första virkade matta var klar och han var väldigt tydlig med färgsättningen, -"inte rosa mormor utan den ska vara gul och svart". När jag efter de tre första virkade "blocken" visade honom resultatet och frågade vad han tyckte så var hans kommentar -"den blir bra men jag ser att du har blandat in orange" och dessutom var han inte speciellt förtjust i att hans matta hade hål. Han är rolig den grabben och nu återstår bara att se om mattan blir godkänd.
 
Ha det gott så hörs vi.
Anita

Nytt år, nya möjligheter!

God söndagseftermiddag min vänner!! Vad görs uti stugorna?
 
Själv har jag tillbringat morgonen framför dator och tv med mattvirkningen i handen och nu är den klar..
 
Den mäter 110 centimeter i diametern vilket betyder att det känns i virkarhanden, det blir lite tungt men det är ju som glömt nu när den är färdigställd. Då det kommer till virkning har jag en del förbättringsområden (tack och lov för vem vill vara fullärd?). Till er som är proffs har jag en fråga, hur får man varvbyten snygg?
 
Som ni ser är det inget som gläder ögat för här vandras det i sid- och höjdled. Vad säger ni, hur får jag nästa matta snyggare?
 
Imorgon är det arbetsdag och jag får väl erkänna att laddningen inför den inte är helt hundra men när man väl är på plats så brukar det ju funka. Får försöka glömma att äkta hälften är ledig hela veckan och tillbringar den i svärmors stuga.
 
Vi hörs
Anita