Plåt och linne

Plåt och linne kan låta som en udda kombination men jag, som ibland icke räds att testa det okonventionella, gav mig med glädje in i ett försök att förena dessa båda.
 
Till detta letade jag fram en konservburk i resturangstorlek, ett linnetyg, lite dekorationsmaterial och sist men inte minst mitt hemblandade deccopagelim. Efter klipp, söm och lack har vi fått oss två nya ytterkrukor..
 
När det kommer till deckoren kan man ju välja precis vad man vill och i vilket material som man har hemma, för mig blev det en boksida och naturligtvis jeans. Ett tips när man använder konservburkar i fuktig miljö, som det ju blir i en ytterkruka, är att lacka även insidan.
 
Ha det gott
Anita
 

Egen tolkning

Igår gifte våra vänner bort ena dottern och vi ville ju så klart uppvakta det unga paret men med vad var den stora frågan. Då jag föredrar att skapa något personligt istället för att gå ut och köpa var det till att sätta igång fantasin. Först var det helt tomt i min skalle men så en natt när sömnen svek kom det till mig - en jämtländsk brudkudde i min tappning.
 
För er som aldrig stött på dessa otroligt vackra kuddar, så här kan en sådan se ut..
 
yllebroderi www.malinbohm.se
Denna vackra skapelse har slöjdaren Malin Bhom gjort och bilden har jag lånat från www.malinbohm.se.
 
Som ni säkert anar så handlar min tolkning inte om ylle utan om jeans och för att få till poropotionerna så började jag med papper och penna ( inte så ofta det händer kan jag avslöja )..
 
När jag väl hade bestämt form och färg var det bara att dyka in i tygskåpet och efter en hel del klipp och vlisofixerande så hamnade hela härligheten in i symaskinen för tät sicksack, vilket syns tydligt på avigsidan..
 
När det så var dags att pryda hörnen kändes det helt naturligt att byta ut tofsar mot jeanssömmar..
 
Slutresultatet är då alltså en brudkudde a la Handkraft & Återbruk, ett riktigt jäkla roligt projekt som jag hoppas brudparet ska tycka om.
 
Ha det gott till vill hörs
Anita
 
 
 

Hållbart levende

Vecka 38 är det hållbarhetsvecka och jag har blivit inbjuden att vara med i en utställning på bibblan vilket ska bli riktigt trevligt. Utifrån det tänkte jag bjud på en artikel som jag hittade på www.land.se.
 
Håll tillgodo..
 

Äta sopor – så blåser du liv i matresterna

 
 
Låt soporna växa och bli ny mat. Här är tio rester från köket som kan få en andra chans.
 

1. Låt citrongräset gro

Släng inte roten när du använt citrongräsets ätliga delar. Ställ roten i lite vatten. När den fått rötter planteras den i en kruka med jord och får växa till igen.