Hur många lappar gör ett täcke?

Ja, det beror helt på storlek av både lapp och det tänkta måttet på täcket. Ett bäbisdito kräver inte speciellt mycket material eller arbetstid.
 
Till denna blåvitsvarta variant började jag med 80 rutor som mäter 10x10 centimeter för att efter sömnad bestämma mig för att lägga till ytterligare en rad = 88 små lappar.
 
Ett namn i avvikande färg är alltid trevligt..
 
..och naturligtvis en jeansficka där man kan förvara någon bra-att-ha-till-hands-grej.
 
Nu återstår att kvilta ihop lagren och få till någon dekorativ kantavslutning innan täcket skall föräras en ny liten världsmedborgare.
 
Ha en bra onsdag!
Anita
 
 
 
 
 

April, en efterlängtad månad

Efter en lång, kall och snörik vinter känns det underbart att välkommna april och det som vi i Lappland kallar för vårvinter som när den är som bäst bjuder på sol, snö och plusgrader. Tänk er en strålande sol från en blå himmel...
 
...och under skidorna hörs fraset från den gångna nattens frost dvs skarföre, efter hemkomst tillagas och intas lunchen i den årligen uppskottade solgropen..
 
...det är livskvalitet och helt oslagbart om ni frågar mig och har ni inte upplevt detta så har ni nåt att längta efter.
 Det enda som stör är den förbenade kabeln mitt i vyn men snart så ligger den begravd ;)
 
Som ni förstår av bilderna så tillbringade vi påsken även detta år i svärmors fjällstuga tillsammans med barn, barnbarn och stugans ägarinna och precis som i större delen av vårt avlånga land så visade sig vädergudarna från sin allra bästa sida.
 
 Innan vi drog till fjälls så grejade jag med lite påskligheter i ateljen..
 
 
 ...där bland annat denna tupp tillverkad i ylle fick bekänna färg...
 
 ...allt för att matcha skyltningen.
 
Ha nu en trevlig helg.
Anita