Hänryckning

Hänrycknings tid, det är pingst det. Vad som menas med det har jag aldrig riktigt förstått men nu när jag sitter och knappar på datorn och lyssnar på TV´s hockeyreferatet från VM-finalen mellan Sverige och Schweiz så tänker jag att det skulle kunna vara hänrycknig för rackarns vad dom pratar fort och högt :)
 
Dagens ateljearbete har handlat om att fortsätta med gårdagens remake av en brudklänning..
 
 
Ha en bra vecka
Anita

Bröllopstider

Pingst, den stora bröllopshelgen är här och i England firar man kungligt.
 
Även i min atelje har det handlat om bröllop då jag fått det hedrande uppdraget att sy en klänning till en lite tjej av hennes farmors brudklänning. 
 
Kändes lite pirrigt att sätta saxen i den gamla skapelsen men samtidigt så fantastiskt att veta att så där en 40 år sen den användes sist kommer barnbarnet att delta på ett annat bröllop klädd i delar av farmors vackra klänning.
 
Ha en trevlig helg
Anita
 
 

Dit det bär, dit bär det

Ja, så är det väl nästan jämt.Ta en sån sak som vädret, vi har haft sommarvärme i flera dagar och plötsligt slog det om och blev så kallt och blåsigt att det bara var att plocka fram mössa och vantar igen.När det kommer till mitt bloggande är det samma sak, i perioder (korta men ändock) så gör jag dagliga inlägg tills det slår om och då blir det på sin höjd en gång i månaden.
 
Vad har då hänt sedan sist? Ja, en hel massa förstås men om vi fokuserar på mitt kreativa liv så har jag sytt, virkat och påbörjat makeover av en stol och en fotpall.
 
På syfronten har jag bland annat fått ihop dessa jeansjackor till tre syskon.
 
Vidare några trasmattor som efter lite handpåläggning flyttat upp från golvet, ytterligare ett korsstyngsbroderi som fått komma ut ur garderoben samt ett täcke till William.
 
Min första ovala matta har sett dagens ljus och jag kan konstatera att den ovala formen är enklare att får till än den runda.
 
En gamal trött grönklädd stol har klätts av naken, ett jobb som med fördel görs utomhus då skumgummi som varit med ett tag förvandlas till nåt mjölliknande. Här säger vi att det har "martnä opp". Innan jag kan starta tapetseringen, det roliga jobbet, så måste ett av benen stabiliseras med lite lim.
 
Jag har även påbörjat renoveringen av en fotpall där jag förutom att byta tyg även avser fräscha upp benen, har inte bestämt mig för hur ännu men det tar sig.
 
Med detta får jag önska er en trevlig helg!
Anita