Ledig fredag

Så härligt när man vaknar i otta och inser att idag är en helt egen dag. Snabbt upp ur varma sängen för lite fika för att sedan dra igång med diverse pyssel.

Först iväg till tvättstugan för att glatt kunna konstatera att den var ledig....och en knapp timme senare fladdrar nytvättade jeans i vinden. Det är ju naturligtvis kommande pysselmaterial som fått sig en uppfräschning. Och det är inte vilka jeans som helst..Både Lee och.... Replay.

När jag stod och betraktade tvätten på torkvindan stördes jag av en liten detalj som ni oxå kanske lagt märke till på första bilden, nämligen....påsen som vi förvarar klädnyporna i - en grön pastpåse från butiken som tillhandahåller "vuxendricka".

Så kan det bara inte få fortsätta tänkte jag och förflyttade mig i rask takt in i syrummet där jag med hjälp av jeans, stuvbitar och lite handkraft fick till en mycket trevligare klädnypspåse.. 

Väl igång med pysslerier så kastade jag mig över dessa numera tomma kakburkar..Nyåkers pepparkakor och sockerskorpor som jag hittade på ICA för nån månad sedan och som jag främst köpte på grund av färgerna. "Dom där kan man ju göra nåt med" var min spontana reaktion och resultatet blev detta..


Jag har använt samma teknik som tidigare burkar men dessa hade ju inte raka kanter så det blev lite trixigare. Man måste få till en rundad form och för det kan man göra på lite olika sätt. Jag ritade upp en böjd remsa i den bredd som burken har som jag sedan tejpade fast i nederkant på några ställen och sedan klippte jag isär den på fyra, fem ställen och justerade vidden genom att lägga papperet omlott och fixera med tejp. Inte lätt att beskriva men så här såg det ut när jag klippt och klistrat färdigt..Även till locket gjorde jag en pappersmall och klippte sedan ut delarna i tyget. Här kan det vara bra att tänka på att inte ta för tunnt tyg då burkens tryck kan lysa igenom. I övrigt gjorde jag precis som jag brukar och den som är nyfiken kan titta här.

Nu var det dax att äntligen fixa lite blommande fägring på balkongen och vid entren. Det har ju varit så "osommriga" temeraturer så jag har varit tolalt oinspirerad att ta mig an den biten. Det är ju dock så att om man väntar så länge så är det rätt utplockat på den handelsträdgård vi har att tillgå men det duger gott åt mig.Peralgoner, salvia, blomstertobak....och hänglobelia välkommnar numera våra gäster.Och samma sorter kan vi njuta av på balkongen
.
Även några örter fick följa med hem.

Tänk vad mycket en ledig dag kan rymma!

Ha nu en riktigt trevlig kväll så höres vi.

Anita

En sommarduk mindreIstället har jag en klänning/tunika med shorts i storlek 92 centilong. Aningen litet till undertecknad men det kanske finns någon annan som är intresserad...Till dekorationen på framstycket har jag använt mig av en brickduk jag hittat på loppis precis som övrigt material.
Shortsen är av den "puffigare" typen med resår i midja och benslut.

Nu blir det sängen nästa, godnatt, godnatt.

Höres
Anita

 

Under en blommande hägg..satt jag och lyssnade på P1´s "Sommar" med årets premiärvärd Anja Pärsson och vilket fantastiskt program hon bjöd på.
Hon gav oss chans att lära känna privatpersonen Anja och hennes kärlek till flickvännen Filippa och slutade programmet med en riktig "cliffhanger"...

Missade ni detta? Klicka på länken så har ni 1,5 timmar trevlig radiounderhållning framför er.  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=2071

Tänk att sommaren äntligen gjorde sitt intåg lagom till midsommarafton - nice!! Vi tillbringade aftonen med goda vänner och som vår tradition bjuder tillryggalade vi ungefär 4 mil på världens bästa sommarfordon.... vilket naturligtvis är cyckeln.

Lördagen var vigd för barn och barnbarn - vilken rikedom!!

En del pysslerier har oxå  hunnits med, till att börja med har jag äntligen gjort klart elefanten påbörjades för ett par veckor sedan..Med sin skinnväst kanske han platsar som ledare av "Hells Elephants"...

Materialet till västen kommer från en avlagd skinnväst modell vuxen som min systerdotter Marlen har överlämnat i min vårdnad. När nu västen väl fått lämna hyllan blev jag sugen på att testa ett armband jag sett hos Mia, som hon sett hos Pastill som i sin tur sett det här.

I avsaknad av modell fick en hoprullad bordstablett agera arm. Ett enkelt och snabbt "gör-det-själv-tips" och ganska säkert kommer det fler, inte helt otroligt i denim.

Idag har jag lagt krutet på en bytesaffär - en cyckel mot en klänning.Denna rosa flickdröm mot....en lila/turkos blomsteräng av mjukaste bomull som i sitt tidtgare liv agerade påslakan.

Höres
Anita