Ny vecka och 4/52

Den gångna helgen har vi tillbringat i Umeå och tillsammans med två av våra barnbarnhar vi besökt Leo´s lekland, ätit köpespizza och varit på bio. Lyckliga barn och lyckliga mor/farföräldrar!
 
Ikväll har jag tagit mig an nummer fyra i min 52-stegs raket och det fick bli en typisk lampskärm anno 70-tal..
 
 
..som med hjälp av en bit tapet och den fantastiska kopparsprayen förvandlade den till en mer uppdaterad inredningsdetalj.
 
 
Skärmen ska matcha lampfoten jag målade i höstas..
 
 
Kan tyvärr inte visa bild på dom tillsammans då foten befinner sig hos Linnea i Umeå men jag tror att det kan bli riktigt bra. På tal om Linnea så har jag mellan helgens lekland och resturang/biobesök hunnit med att klä om hennes sköna, loppisfyndad fåtölj. Nu missade jag att ta en före-bild men tänk er att där tidigare satt ett brunt, solblekt ylletyg..
 
 
Jag som sett det ursprungliga alternativet kan bara säga att det var inte bättre förr.
 
I morgon bär det av till Hemavan Tärnaby Airport för tre dagars lönearbete så eventuella kreativa uttryck får vänta fram till helgen.
 
Höres
Anita
 
 
 
 
 
 

1, 2 och 3 av 52

Så sprang tiden iväg igen, en tid utan blogginlägg. Nu ska ni inte tro att dagarna har förflutit utan några kreativa aktiviteter, nej,nej. Som jag berättat tidigare har jag föresatt mig att jag under 2015 ska minska mitt lager vad gäller textilier och annat jag köpt i akt och mening att återbruka. Målet är att femtiotvå olika projekt ska slutföras innan detta nya år tar slut. Det kan låta mastigt med ett i vecka men i min värld kan ett återbruksprojekt vara allt från det lilla som görs på en kvart till mer avancerade så det ska nog förhoppningsvis funka.
 
Då var det då dags att presentera mina tre första arbeten.
 
Efter att julens ljusinstallation över vårt matbord packats ner så bestämde jag mig för att behålla drivveden som bärare av den taklampa vi länge saknat. Ur mitt förråd plockade jag fram två lampskärmar och elmaterial och efter 30 minuters meckande så hade vi fått oss en ny lampa. Tack vare att den stora skärmen redan var "avklädd" och den lilla fick vara som den var så hamnar detta i kategori snabbpyssel! Tanken är att ytterligare två skärmar ska komma upp, jag saknar dock lite material ännu men jag är övertygad om att det finns någonstans i skåpen.
 
Nummer två fick bli ett överdrag till soffan och här fick jag använda en hel dag för att få ihop det. Varför överdrag frågar sig vän av ordning. Jo, tyget är nån sorts fuskmocka och jag tycker det är så obehagligt att sitta på för det blir så statiskt, inte för maken bara för mig. Vad det beror på har jag ingen aning om men det är ett faktum i alla fall. Det jag använt är ett lakan, två dukar, en gardin och lite annat tygspill som formsytts och försett med resår under dynorna så att dom lätt kan tas av och tvättas.
 
Mitt tredje projekt fick bli tröja och byxor till ett av barnbarnen. Mönsteret är som vanligt från Ottobre och tygerna är inköpt hos endera Ohlssons tyger eller Stoff och Stil, det var ju ett tag sedan så det är inte så lätt för tant att minnas.
 
Nu står John Blund och knackar mig på axeln så jag tro det är dags att dra sig mot sängen.
 
Höres
Anita
 
 
 
 

Heja Norge ni är bäst!!

Det är bara att ta av sig hatten för dessa norrhen och deras makalösa framfart i skidspåren då dom i "Ski the tour" kammade hem fem medaljer av sex möjliga.
 
På tal om vårt västra grannland så vill jag dela med mig av två superfina sidor som drivs av norske jenter. Den första är "For ever love" där Tanje bjuder på makalöst vackra bilder och mycket inspiration.
 
Det mesta går i svart/vitt/grått som i mellan åt blandas upp med, som här, lite färg. Hon får till så fantastiskt fina miljöer så man blir grön av avund.
 
Den andra är en hemsida med namnet "By Fryd" som skapats av Jeanette Lunde och förutom inspirerande blogginlägg bjuder hon även på en gratis internettidning där hon bla berättar om familjens arbete med att renovera en gammal gård. Det senaste året har bloggen haft få inlägg men det finns massor med underbara inlägg från de senaste åren att plöja igenom.
 
Hur härlig är inte denna bild?! En sådan lampa tro jag banne mej jag ska försöka få till över vårt matbord. Jag tänker mig att den kan "vikas" in mot väggen när den inte behövs vilket skulle passa perfekt då vårt matbord skjuts in mot väggen när det inte används. Tänk vilka goda idéer man kan finna i syberspace!!
 
Nu är det hög tid att börja skala potatis då det står palt på menyn.
 
Höres
Anita