Adventstiden den bästa är

Har ni hunnit känna av någon julstämning ännu? Den kommer så smått smygande för mig och jag vägrar att låta mig bli stressad som jag hör att många blir när det kommer till december. Nej här ska njutas fullt ut.
 
Imorgon startar jag min inspiriationskalender och inför den tänkte jag tipsa er om olika varianter av adventskalendrar som ni själva kan sätta ihop.
 

Åtta olika kalendrar i varierande svårighetsgrad, alla funnen på den fantastiska "supermoodboarden" kallad Pinterest. Har ni inte besökt den tidigare så får det bli dagens bästa tips.
 
Höres
Anita
 
 

I mål!!!

Nu har det hänt! Jag har producerat 52 olika pysslerier av det som finns hemma eller sånt som inte har kostat mig en sekin och det känns kanon!!!
 
Eventuellt kan ni tycka att jag tar en genväg så här på upploppet men se det bjuder jag på men gott humör :)
De två återstående projekten tillhör klassen "enklare" men som jag sagt tidigare så räknas även dessa.
 
I fredags uppvaktade vi vår måg som fyllde 41 många år och den yxa som han fick av oss blev inslagen i papper och band från den fina buketten som jag fick via blombud så där fredagslagomt. Detta simpla återbruk får numrering 51.
 
Då blir alltså nr 52 en skokartong som fått nya kläder med hjälp av tapetrester, inga konstigheter alls. En tapet, lite tapetklister och lite tid.
Känner mig grymt nöjd med att klara det jag föresatt mig långt borta i januari - femtiotvå arbeten som skapats utifrån det som jag har haft hemma. Hurra, hurra, hurra!
 
Nu ska ni inte tro att jag tänker låta december gå i inaktivitetens tecken, nej nu tänker jag utmana mig själv igen och ge er, mina trogna följare, en adventskalender. Det kommer att handla om egna arbeten, gamla som nya, inspirerande idéer jag fått från andra bloggare, Pinterest, tidningar och diverse tv-program. Så gott folk, om ni har lite tålamod kvar är det bara att hålla ut och kanske kommer det finfina idéer som passar just er.
 
Höres
Anita

Skapande i mindre format

 
Tidigare i höst hittade jag min barndomsvän Bella på en ladugårdsvind, ensam och övergiven och rätt skitig. Bella är alltså en docka som jag vann på lotteri när jag var liten, jag tror att jag kan ha varit i 5-6 års ålder och jag blev överlycklig för finare docka hade jag aldrig sett. Mina egna flickor fick ärva henne men precis som jag växte dom ifrån henne och hon glömdes bort fram till nu då jag fann henne på vinden.
 
Den smutsiga unga damen har nu fått sig en välbehövlig dusch och en sängplats.
 
En loppad docksäng plockades fram från förrådet och fick ny färg och fräscha sängkläder.
 
Därefter var det dags för lite nya kläder.
 

En kvinna av värld måste bara ha en kappa, en festblåsa, en vardagsklänning, två par trosor och en nattskjorta i sin garderob. Alltsammans är naturligtvis skapade av tyger ur mitt, numera lite mindre lager.
 
Ja men då har jag påtat ihop ytterligare ett bidrag till "skapa av det du har" och med detta har jag nått femtiostrecket. Hurra, hurra!
 
I helgen ska jag iväg till Stockholm och hälsa på min kompis Ingrid, längtar så!
 
Ha en trevlig helg allesammans så hörs vi.
Anita