Tapetsera mera

Ännu en vecka på upphällning men denna skiljer sig lite från övriga då den ska avslutas med en utbildning. Jag åker nämlingen iväg till Skellefteå för att delta i en helgkurs i tapetsering. Jag har gått en för en hel del år sedan så jag tänkte att det var dags att fräscha upp kunskaperna och jag ser verkligen fram emot utflykten.
 
När det kommer till möbeltapetsering så är det ju en varianten av återbruk som verkligen gör skillnad och en fåtölj är ett överkommligt projekt kan jag tycka. Jag har genom åren klätt om olika modeller i varierande svårighetsgrad och naturligtvis lärt mig en hel del, inte minst av misstag.
 
Några av mina omklädningsprojekt och det är ju rätt tydligt vilket mitt favoritmaterial är.
 
Hoppas ni får ett lika trevligt veckoslut som jag förväntar mig att få.
 
Ha det gott
Anita
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

Hjärta och smärta

Alla hjärtansdag har kommit och gått precis som influensan eller vad det nu var som placerade undertecknad i ryggläge i tre dygn med ont i hela kroppen och feber. Nu är jag tillbaks på banan och laddad med ny energi och kreativitet tänkte jag det var dags för ett nytt blogginlägg. Min plan för veckan som gått var att jobba mycket på hjärttemat men jag hann inte med mer än..
 
..en klänning efter ett 70-tals mönster..
 
..och en jeanskudde, förstås.
 
För att inte riskera att dränera bort alla lust till skapandet så försöker jag att variera tekniker och material så igår la jag för en stund klädsömmnad åt sidan och drog igång ett lampprojekt.
 
En såndäringa vävattrialj som jag inte kommer på namnet på men den är ju handgjord nån gång för länge sedan och förmodligen väl använd under många år för att sedan bara blivit stående i nåt förråd kanske. Jag hittade den på loppis och såg direkt att denna tingest skulle få ett nytt liv som lampa och inspirationen kom från armaturer som denna..
 
Betydligt mer skir än min rejäla pjäs men känslan tycker jag nog finns där. Bilden är lånad från Trendenser.
Min lampa tänker jag kan funka både som golv och takdito, bara att byta kontakt om man vill ha den hängande.
 
Nu är det hög tid att dra sig mot ateljen så jag önskare er en trevlig söndag med en sista bild från mitt delvis uppdaterade skyltfönster.
 
 
Kram Anita
 
 
 
 
 

Symaskinen går varm

Tur att det inte finns fartbegränsning för symaskiner för här är det palttan i mattan som gäller. Knänns himla bra att ha kommit upp i toppfart efter julledighetens mer långsamma mood.
 
När det kommer till mitt mest fokuserade projekt för tillfället kan jag snart bocka av tre plagg. Jag måste vara lite hemlighetsfull då det handlar om ge-bort-grejer men en liten sneakpeek ska ni få..
 
Både det suddiga, helt färdigställda plagget i fönstret och det pågående i fronten ingår i projektet.
 
Innan jag säger tack för idag tänkte jag komma med ett spartips min dotter lärt mig. Ni vet hur man sliter med att tömma dessa plastbehållare som innehåller krämer av alla de slag och när dom hamnar i återvinningen så är det en hel del kvar. Den mycket enkla lösningen, som jag borde ha kommit på för lääänge sedan, är att klippa av toppen...
 
..och den återstående krämen blir åtkommlig. Den avklippta delen funkar som lock och för mig har dessa små godingar räckt yttreligare en månad. Bra för ekonomi och miljö!!
 
Ha en skön fredag!
Anita