Först på bollen

 
Tänk att man för en gångs skull ligger i framkant! När det stod klart vad HUI utsett till årets julklapp tog jag mig en funderare på hur och när min resa i återbruk startade och det tog mig tillbaks till 2008, 2009 någon gång. Till en början handlade det mest om ekonomi men med tiden blev miljöaspekten tydlig och drivande. År 2011 startade jag min blogg i akt och mening att inspirera andra att titta på sina ägodelar med återbrukarens ögon och jag blir lika glad varje gång jag får höra att någon följt i mina spår, att jag påverkat andra att istället för nykonsumtion "förädla" något som finns hemma. Att det dessutom är så energigivande med den kreativa processen är en "bieffekt" man bara får tacka och ta emot.
 
Här är några av mina första projekt i det som jag brukade kalla generationskläder utifrån det faktum att föräldrars utslitna plagga färvandlas till barnens.
 
 
Tror faktiskt att detta var den allra först gången jag sydde om en skjorta där jag nyttjade alla snygga detaljer en herrskjorta faktiskt har. Varför uppfinna hjulet två gånger?
 
Ha en skön söndag!
Anita
 

 

 

 

 

 

 

 

Fin, fina grejer

Känslan när man packar upp fådda grejor och kreativiteten går igång i 120 knyck är ren lycka och tacksamhet över alla givmilda människor i min omgivning. Tack Heidi!!
 
Här ser ni en del av skatterna.. ja ni fattar ju. Tapeterna gör sig inte på bild kan jag säga men tro mig, dom är jättefina.
 
En tur ner till Fillans loppis i Stensele hann jag oxå..
 
..vilket resulterade i bla två fina 60-tals tyger.
 
Nu laddar jag inför kvällens middag som bästa svägerskan bjudit in till.
 
Ha det bäst!
Anita

Förberedelser

Det fina vädret den gångna helgen bjöd på lockade ut mig i skog och mark för att samla material till kommande kreativa stunder. 
 
 
Halvgammal frukt fick sig några timmar i ugnen med samma syfte som skogsfynden.
 
 
Varför köpa nyproducerat pysselmaterial när man med väldigt liten insats kan fixa eget och inte minst med tanke på att det idag är "White Monday" - ett budskap som passar mig väldigt mycket bättre än dess motpol.
 
Ha de gott!
Anita