Ordlek

Eftersom Valborg bjuder på grinigt väder så har min pysselstund blivit längre än vanligt och den tog vid där jag slutade igår.Efter många försök med bokstavsstämplarna så blir resultatet allt bättre, dock inte helt perfekt. Fast å andra sidan så är det ju inte perfektionism som är mitt mål.. nej, jag vill nog bara leka och lära, allt för att hålla kreativiteten vid liv.

Har testat "ordsätta" lite olika tyger men vad som blir slutresultatet är i skrivandets stund fortfarande okänt... kudde, väska, tavla... ja det får framtiden utvisa, jag har då haft en riktigt trevlig stund.Som sagt var slutresultatet vet jag inget om men det som blir kommer här på blogga en annan dag.

Nu lyser ju faktiskt solen igen - härligt.

Valborgsmiddagen kommer att avnjutas i grillkåtanoch menyn består av lite smått och gott, vi brukar kalla det för kylskåpstömmning - en återkommande happening varje vår.

Ha nu en tokigt trevlig kväll.... det ska då vi ha.

Höres
AnitaSköna maj välkommen!

I morgon är det Valborgsmässoafton och K-G´s födelsedag och jag ställer mig frågan - vart tog april vägen? Tiden rusar iväg som ett expresståg... på ett ögonblick blir i morgon i går. Ur det perspektivet inser man hur viktigt det är att ta tillvara och göra det bästa av varje stund.

Med tanke på att vi strax får byta blad i almanackan och närmar oss sommaren så har jag varit ute och letat vårtecken.Nu betyder ju vår lite olika beroende på vart i vårt avlånga land man befinner sig. Söder ut handlar det om grönska och knoppning medan det här i Lappland skulle beskrivas som vita vidder, gnistrande skare, sol, skidor, skoter mm och jag kan lova att förutsättningarna för dylika aktiviteter i högsta grad fortfarande finns kvar så här på tröskeln till sköna maj.... men innan midsommar ska väl snön ha smält bort :)

Oavsett om man bor i norr eller i söder så kan man bara konstatera att naturens designer är den absolut bäste.Vilken mästare!!

Dagens pysselstund innehåller följande ingredienser..En pysselstund som nu avbryts då solen till sist bestämde sig för att visa sig även denna dag.

Höres
Anita

Det känns segt nu

Ibland går allt så lätt, andra gånger är det som att trampa i sirap. Just nu är det det senare alternativet som gäller men jag tröstar mig med att förr eller senare vänder det.

På vägen hem från jobbet i dag slank jag in på Röda Korsets loppis och hittade två par fina skoblock (tro jag att det heter)Den i trä ser man ju rätt ofta, kan kanske vara från 50-, 60-talet.

Prislappen sitter kvar.. och jag kan säga att prisutvecklingen har varit ytterst försiktig då jag idag fick dom för en femma. Inte underligt att dom inte tillverkas längre :)

Raringarna i plåt har jag däremot aldrig sett förut.Jag tycker dom är så läckra.....och samma låga pris - 5kr!!

Vad jag ska ha dom till vet jag inte, knappast som skoblock. Kanske dom helt enkelt får dekorera vårt hem tillsammans med ett tidigare loppisfynd.... skoformar i storlek 45. Tänk att dessa träredskap har förmodligen någon skomakare använt för att forma och handsy skor - det skulle vara roligt att kunna.

Vad gäller mitt sega kreativa jag så försöker jag i allafall beta av en del tappade sugar. Vore super om jag kunde beta av en i vecka i väntan på att lusten återvänder.

I veckan har jag fixat ett par byxor och en tröja till.... goaste Waldemar!Skrädda ur svärmors stretchiga jeans som tillsammans med överblivna fickor från tidigare projekt blev en helt okej vardagsbyxa.

I morgon är det återigen fredag och vi styr även denna helg kosan mot fjällvärlden för en sista skoter- och skidhelg som tack vare valborg sträcker över fyra lediga dagar. Härligt!

Önskar er alla en riktigt skön helg och bränn er inte på brasan.


Höres
Anita