Huvudstadsbesök

God söndagskväll allesammans, hoppas helgen varit bra. Min har handlat om ett Stockholmsbesök tillsammans med trevliga och goa vänner. Huvudattraktionen var ingenting mindre än Let´s Dance!!
 
Jajjamän vi hade turen att få bevista fredagens direktsändning och det från första parkett.
 
Ja ni fattar vilket äventyr för fyra lapplänningar att få frottera sig med kändisar (läs: befinna sig i samma rum) som Niklas Strömstedt, Steffo Thörnqvist, Tomas Boström och många fler. Nu är jag dock återbördad till hemmet och försöker koncentrera mig på att sätta samman det femtonde projektet för året... går väl si så där men innan vi åker iväg till Joesjö för påskfirande ska det baske mig vara klart.
 
Ha nu en bra kväll så höres vi
Anita
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nummer fjorton

Samtidigt som jag återupptäckte hattasken jag berättade om i förra inlägget stötte jag även på en bortglömd resväska fylld med böcker inhandlade på loppis enbart för att dom hade vackra omslag. Tanken var att just omslagen var det som skulle återbrukas men ibland blir det ju inte som man tänkt för med min nyligen testade teknik "vik-en-juvel-av-en-bok" så är det just innehållet som känns intressant för tillfället.
 

Efter ett par timmars idogt vikande kan trehundraåttio sidor fyllda med ord tillsammans med en tofs och några pärlor bli till ett riktigt fint objekt att smycka hemmet med. Som alla tekniker tarvar det en del träning för att få till en bra finish men jag tycker att det funkar helt okej redan nu.
Höres
Anita
 

En fluga gör ingen sommar

Så sprang det iväg en dryg vecka utan några större utsvävningar när det kommer till kreativitet då jag har befunnit mig i vår fjällvärld där de flesta timmarna tillbringats i tornet på Hemavan Tärnaby Airport. Som i övriga delar av vårt avlånga land strålade solen från en klarblå himmel och den här vinterns evinnerliga blåsande kapitulerade, ja det var så där magiskt gnistrande som det bara kan vara i fjällen under vårvintern. Maken, som tagit ledigt, fick njuta alla dagar medans hans hustru fick nöja sig med en arbetsfri dag och jag kan lova er att jag njöt ända ut i tåspetsarna.
 
Några veckor till har vi möjlighet att njuta vårvintersol om bara vädergudarna är med.
Dagens bidrag till mitt "femtiotvåpysslerierpåettårprojekt" har en mer manlig touch än vanligt då jag har gjort en djupdykning i min fina hattask där mitt förråd av gamla slipsar ligger.
 
Där jag grävde runt bland dessa manliga attribut dök en minnesrest upp i min hjärna om en filmsnutt där man visade hur en slips blir en fluga utan nål, tråd eller sax. Ett besök på Youtube och instruktionsfilmen, som är väldigt lätt att förstå, var funnen. Följ länken om ni är sugen att testa.   https://www.youtube.com/watch?v=aZuaaxk5_24
 
 Och min egen lilla flugsvärm ser ut så här..
 
Skulle inte tro att äkta hälften är speciellt intresserad av flugorna men ett roligt sätt att snabbt återbruka en slips utan att fördärva den är det i alla fall. Nu handlar det bara att hitta det rätta användningsområdet och finns det inget är det bara att knyta upp rosetten och vips är det en brukbar slips igen.
 
Höres
Anita