Städning..

.. räknas det till kreativt arbete??

Hursom var det ett städil av modell större som drabbade mig när jag i morse kom hem efter första farmarpasset. Berodde det inte på ett yrvaket krego så kanske det är det alltmer återkommande ljuset som får bära ansvaret för dagens aktiviteter.

När städlusten kommer så här oplanerad så måste jag säga att det är ganska tillfredställande att fara runt med snabeldraken och moppen till toner av god musik. Eller vad säger ni?

Under städprocessen finns ju absolut tillfälle att låta tankarna flöda fritt och i mitt huvud snurrade bilder från "Äntligen hemma´s" säsongspremiär. I inslaget där Lulu Carter fixade ett sovrum men naturen som inspiration visades en tavla eller lampa... (en lamptavla kanske) som jag genast föll för.

Foto: Elin Bohman

Häftig som den är och väldigt inspirerande för i mitt huvud ser den ut på ett annat sätt.... nåt att ta tag i.

Nu är det dags för dags att dra iväg för middagsutfodring.

Höres
Anita

Fredag = bra dag

Känslan som infinner sig när man lämnar jobbet på fredag är riktigt skön. Tanken på två hela dagar utan lönearbetets krav triggar gärna igång mitt krego, dvs mitt kreativa jag.

Denna helg är jag solokvist då äkta hälften dragit iväg till Umeå för att umgås med barn och barnbarn vilket ger extra mycket spelrum för diverse hittapå-projekt.

Mina förväntade ideer och fixerier kommer att varavas med får/get/häst/höns skötsel. Blir säkert bra, för min erfarenhet är att jag ofta blir som mest kreativ när tiden är knapp.

Med maken följde oxå lampan jag fixat till och som jag tycket blev rätt bra - hoppas dottern håller med.Den rundstickade trikån i nån mystisk polyesterblandning, som jag inhandlat på Tradera förra året, fick bistå med en bit till skärmen, precis som i denna lampa som förövrigt oxå finns hos Linnea.Foten är spraymålad och för att få lite liv i den har jag änvändt både matt och blank färg. Syns inte så bra här och är inte jättetydligt i verkligheten heller men känsla att det händer nåt finns helt klart där.Av vadmal klippte jag en remsa till skärmen, återigen för att få till "rätt" känsla. Lite ruffigt med det skira tyget mot vadmalens präktighet tillsammans med den "ojämnhet" som uppkommer när man klipper på fri hand.Första tanken var att bara dekorera övre sidan av skärmen men här insåg jag att det saknades nåt. Mer vadmal och en sax senare såg det ut så här..

Nja, sa magkänslan och hela remaken slutade med mer vadmalsklippning, denna gång som det övre bandet och så fick det bli. Slutresultatet hann jag inte få med på bild men Linnea har skickat ett foto från dess nya adress.Nu är det väl bara att kavla upp ärmarna, spotta i nävarna men framförallt väcka kregot.

Höres
Anita

Huvudbry

Just det - huvudbry. Orsaken till detta är den nya väskmodellen jag berättade om i förra inlägget.
 
Yttertyg och foder är sammanfogad men ej till belåtenhet då jag känner att det behövs nån liten detalj som sticker ut, kan bara inte komma på vad och hur. I väntan på att "lampan" ska tändas så är det bästa att bara lägga det åt sidan och under tiden jobba med nåt som man vet funkar.

Det självklara valet denna kväll - tada....en väska av min "vanliga" modell som ni här får en förhandtitt på. Inte klar ännu men på god väg, återstår bara att slutföra övre kanten samt axelremmen. Jag har fått in önskemål på ett par, tre stycken så det känns bra att börja beta av listan.

Dessutom har jag påbörjat förvandlingen av mitt senaste lampfynd....men efterbilder får ni vänta på ett tag.

Ja så var denna dag förbrukad men en ny, helt oanvänd står och väntar på att vi ska nyttja den på bästa sätt.

Höres
Anita