Sista söndagen i oktober

har ägnats åt kommande veckas blogghändelse, nämligen..Redan den 2 november är det min tur att presentera ett pyssel, och det väldigt utförligt. Så här har pysslats och fotats hela dagen för att ha något att erbjuda när dagen är kommen. Vad det är håller jag naturligt vis på till på tisdag...

... så välkommen åter alla bloggvänner.

Höres
Anita

Dax att bekänna färg

efter alla brun/oranga projekt som jag ägnat mig åt under den senaste tiden, det kanske är höstkänslorna som fått visa vägen. Om så är fallet passar det väl yppans att paletten ändras just idag då vi kommande natt kliver in i vinterperioden genom att normaltiden inträder och vi får tillbaks timmen som utlånades i våras.

Det blir inte regnbågens alla färger, men nästan...Bara loppistyger har använts i denna kudde med storleken 40x80 cm, där korsstygnsbroderiet är den gemensamma nämnaren.I torsdags sprang jag in på Röda korsets "kupan" och hittade en bunt med sju linnehandukar för 50kr som föll för. När jag kom hem och granskade fyndet lite mer såg att några av dom har varit statlig egendom en gång i tiden, för där var "KRIGSMAKTEN" invävd i handdukens rand. Hur roligt är det då, tänkte jag... ja det får ni själv avgöra...

Även denna består av andrahandsmaterial och måttet är 45x45 cm.

Att brodera är väl inte det jag är bäst på, ett förbättringsområde helt enkelt.

Fast två kuddar räcker väl inte för ett riktigt kuddkrig, det blir till att skapa flera men det får bli en senare fråga för nu är det dags att fixa middag.

Höres
Anita
 

Helgen närmar sig

och jag kan bocka av en av väskorna jag planerat in, innan julinspirationen ska få blomma ut :)

Tyget och modellen är redan prövad men det finns önskemål om en till. Ja vad göra, tänkte jag - slutresultatet måste dock avvika från den första jag gjord. Fast det är klart, dom påminner om varandra men samtidigt finns det många detaljer som är eljest.

Ni har just beskådat nr 2

Och så här ser den första väskan ut och det känns som att skillanden är tillräckligt stor för att det ska kännas okej. 

Höres
Anita