Julskyltning hos Handkraft & Återbruk

Ett litet hopplock av mina pysslerier den senaste tiden.Adventstaken är den i furu jag visade häromdagen som först fick ett lager svart färg innan den vita penseln plockades fram. När färgen torkat så gick jag över den med slippapper där jag tyckte det passade. Hänget är en gammal mazarinform som bankats ut och piffats med lite pärlor.Ytterkrukor är i grunden konservburkar av blandade storlekar som målats, slipats och fått bilder pålimmade för att slutligen pimpas med diverse band.Mera pimpade kakformar

Den lilla tomtenissen är utklippt från en gammal och lite trasig julbonad som fått en ram av vadmal från en militärfilt.Galgen är i grunden en tråkig i plast som jag först klätt med vadd och sedan med ett fodral sydd av en linnehandduk.

Övriga material jag använt är bla juteväv, virkade dukar och tygbitar från stuvlådan.

Hallå, hallå! Vart tog du vägen?

Ja, det är november jag efterlyser. Hur kan en månad gå så fort? Var är handbromsen?

Som den julnörd jag är så menar jag att vi är inne i årets mysigaste tid nu och då vill jag hinna njuta av varje dag och kväll men det känns som en omöjlighet när tiden rusar fram som ett skenande X2000. Så än en gång, var är bromsen?

När sonen och hans familj väl är installerad i sitt nya hem ska jag lägga all energi på att njuta av stora mått med julmusik, glögg, inspirationsmagasin och pysslerier.

På tal om julmusik så köpte jag årets ICA-julskiva med Jill Jonsson, en artist jag brukar tycka om, men denna skiva var inge bra alls utan rent av trist. Fjolårets med Måns Zelmerlöv var/är ju super så den kommer att snurra många varv i min cd-spelare.En annan som jag kan rekomendera är Michael Buble´s - mycket bra.Jag har ju lovat visa upp det färdiga resultatet av furustaken och konservburkarna men ni får vänta ett tag till då jag glömde ta detaljerade bilder innan jag drog iväg med dom till det skyltfönster jag fick den stora äran att ställa iordning inför gårdagens julskyltning. Det enda jag har för nu är denna..För den som är intresserad så kommer inom kort bättre bilder.

Som en liten tröst tänkte jag bjuda på en "gör-det-självare". Denna gången är det en enkel, lite naiv stjärna och det som behövs är..tyg
ståltråd
sidavbitare
och gärna en tång av något slag

Jag ville ha en stjärna med fem uddar där "längden" på varje udd fick bli 10 cm vilket gör att det behövs 20 cm tråd till varje udd, dvs totalt en meter plus 5 cm att lägga omlott.

Tyget jag använde är ett lite tunnare som jag skar en remsa av med måttet 4x220 cm. Det är ju lite beroende på hur kraftigt tyget är men minst dubbla måttet på den färdiga stjärnan behövs för att få till en bra rynkeffekten.Sy en kanal av remsan och vänd avigan inåt. Gör en "vikning" för var 10 cm på ståltråden (glöm inte de 5 cm som ska ligga omlott) och trä sedan på kanalen. Forma till en stjärna, fäst omlottbitarna med den tunnare tråden och..... sy ihop kanalen. Nu återstår finjustering av stjärnformen samt att knyta fast ett band för upphängning.Enkelt, snabbt och billigt pyssel :)

Nu ber min kropp, vänligt men bestämt, om vila efter kvällens takmålning så det är väl inget annat att göra än att inta ryggläge.


Höres
Anita

Trötter

personifierad, så känns det i kväll.

De senaste dagarna har jag  haft dubbelskift med lönearbete på halvfart, renovering hos sonen och pyssel inför första advent och skyltsöndag. Ja, det är mycket nu, vilken tur att det är kul oxå.

Jag har pysslat ihop lite "nya" alster men resultaten får ni inte se förren efter helgen.

Lite råmaterial kan jag bjuda på i allafall...

En adventsljusstake inköpt hos Röda Korset för 50 riksdalerEtt gäng fådda konservburkar i varierande storlekar

Vad månne bliva... fortsättning följer.

Nåt litet vill jag ändå dela med mig av och det får bli en del i min lilla serie om annorlunda ljuslykta/stake.

Jag har testat vad mer jag kan göra med blandningen av trälim och vatten som jag använder när jag pimpar plåtburkar mm. Resultatet blev detta...Jag klippte till en bit brodyr som jag sparat från en loppisgardin och penslade på ordentligt med lim så den blev genomfuktad. Under torkningen letade jag fram ett lock till botten som jag målade vit. När spetsen torkat var det dax att sy ihop den så den fick samma mått som locket och sen var det bara att montera. Riktigt mysigt tycker jag det blev.

Nu är det sängläge.

Höres
Anita