Easy, peasy... men där misstog jag mig!!

Jag kan meddela att första ljuset i advent är numera officiellt tänt!
 
Jag har legat rätt lågt med förberedelserna detta år men känslan finns där ändå. Inför helgen kände jag att det var dags för nya köksgardiner och i min fantasi har det alltid svävat runt en bild av kökshanddukar i mitt julfönster. Det, tänkte jag, måste vara det enklaste av alla gardinprojekt med färdigfållade tygbitar bara att sätta ihop.
 
Nu var det inte riktigt så lätt, vilket jag borde insett med min erfarenhet vad gäller tyger och sömnad, för vad jag helt tappade var det faktum att använt linne tenderar att inte vara spikrak utan varje handduk "lever" sitt eget liv, framförallt inte vinkelrät! Okidokki, med ganska många justeringar så fick jag ihop det till slut och jag kan bara erkänna att det blev så himla bra. Svårt att återge i bild i dessa mörka tider men ni får lita på mitt ord.
 
För övrigt har vi fått rå om två av våra barnbarn i helgen vilket alltid är lika mysigt och vi har hunnit med julmarknad, loppis, pepparkaksbak, två cafebesök och en julskyltning - inte illa pinkat om jag får säga det själv!
 
 
Här har Cornelia, 5 år, låtit kreativiteten flöda vilket resulterat i dessa fina kakor. Kan inte bli mer juligt!!
 
Förutom kärlek, pussar och kramar får man även ta del av barnbarns olika basilusker vilket känns tydligt ikväll i en brännande hals och en stigande kroppstemperatur - hotande nära att bli en "vård-av-mig-själv-dag" imorgon.
 
Sköt om er
Anita
 
 
 

Mitt första ufobidrag till Cyberjunta - check!!

Tack "Lopplisa" för den välbehövliga "sparken-där-bak", det var ju det jag behövde! Och snabbt gick det när jag väl var i gång!
 
Så det var alltså en gång en samling kvadratiska bomullstyger som skulle sättas samman till ett täcke, men det bidde inget täcke för den illvillige latmasken slog till och förvandlade den tanken till ett bortglömt ufo.
 
 
När jag så bestämde mig för att vara med i UFO Cyberjuntan så tog det mig ett tag att lokalisera mina tygbitar men efter lite grävande i en plastsäck som egentligen skulle ha fraktats till återvinningen vid det här laget kunde jag återuppta arbetet. Tygerna kommer från diverse spink, gardiner, dukar, lakan och naturligtvis slitna jeans som tillsammans med fluffig vadd blev detta..
 
 
Ett bäbistäcke passar väldigt bra just nu då jag känner en liten svensk Sixten som såg dagens ljus i norska Norge för ett tag sedan. Tycker att den grön-vita biten med "Made in Sweden-texten" och ett broderat frågetecken passar rätt bra i sammanhanget.
 
Undrar vilka fler ufo´n som kan ligga och skräpa? Får nog skanna av skåpen för den här syjuntan var ju riktigt trevlig.
 
Höres
Anita
 
 
 

Julkortsleken

Bloggvärlden är ganska fantastisk, där kan man hitta allt från högt till lågt. Julkortsleken tillhör det förstnämnda och jag blir bara så glad för vem saknar inte julkorten som var en självklarhet för typ tio år sedan. Nu hade jag turen att helt oförhappandes springa på en, för mig, helt ny blogg med namn "attilio" och det är den tjejen som kommit på leken om att alla som vill kan få ett "riktigt" julkort.
 
Med omedelbar verkan anmälde jag mig och det kan ni andra också göra, bara klicka in er på "attilio" och notera namn och adress och förstås vara beredd på att själv skicka en julhälsning till någon helt okänd. Tomten finns nog ändå!!
 
Höres
Anita