Höstpyssel

Välkommen ni tappra skara som fortfarande hittar hit, ni som inte tappar intresset trots att undertecknad nästan helt tappat skaparlusten men som är barnsligt hoppfull om att den (lusten alltså) till sist kastar sig över mig som en utsvulten varg. Ja nåt sånt.... :)
 
Ett enkelt och för årstiden verkligt passande pyssel fixade jag tillsammans med Tristan när vi var där på besök i helgen. Han frågade mig på fredagkväll -Mormor , du som är så duktig på pussla (jo, han säger det så sött) kan du inte göra det med mig?  Och naturligtvis ville jag det men då det inte var planerat fick vi ta det som fanns, helt i linje med mitt 2015-projekt.
 
Vi hittade några tomma toapappersrullar, ett svart papper, färg och lim. Vad kan man då av detta göra om inte tre små söta fladdermöss..
 
 
Måla rullen, låt torka, vik in en bit upptill så det bildas små "öron", fixa ögon från färgat papper (vi målade vitt då inget färgat fanns att tillgå), klipp ut vingar och limma fast. Klart!
 
Innan vi åkte hem fick dottern en ny taklampa..
 
..och den uppmärksamme ser ju att det är ett av mina tjyvköpta fynd här om veckan. Tanken var att den skulle sitta hemma hos oss men jag insåg rätt omgående att vi har för lite space för en sådan tingest. Linnea har dock lyckan att bo i en äldre lägenhet med högre i tak och ett väl tilltaget rum så där hänger den nu utrustad med dimmer och ser riktigt hemtrevlig ut och enligt rapport från stan så bjuder den på ett mysigt ljusspel när mörkret lagt sig.
 
Planen för kvällen är att en ny väska ska börja ta form så jag tackar för mig medan den impulsen fortfarande är vid liv.
 
Höres
Anita 

En loppistas bekännelse

Jag får härmed erkänna att under det ovanligt långa upphållet i blogginläggandet haver jag syndat! Jag har nämligen fallit till föga för loppissuget, närmare bestämt så har jag gått från tittande till shoppande, trots att jag lovat mig själv att 2015 skull bli ett år utan bra-att-ha-inköp. Nåja gjort är gjort och medan skammens rodnad långsamt lägger sig så måste jag bara få visa er mina fynd!! 
 
Naturligtvis har jag planer för varje enskilt inköp.... eller kanske inte riktigt för alla. En fin samling blev det i alla fall för dryga 200-lappen.
 
 
Träpryttlarna för 150 kr är, om inte jag tar helt fel, sådana man nyttjar för att göra garnhärvor till dito nystan och det kan jag säga, kommer dom inte att förbli i min ägo. Lampfoten för en ynka tia är gjord i någon typ av marmor, hur inne som helst just nu. Den gula vasen för en tjugga är egentligen inte så mycket men på nåt vis tilltalades jag av den intensiva färgen, 60-tals känslan  och det faktum att den är svensktillverkad.
Plåtlådan för 30 riksdaler innehållande små, små pärlor är en sån sak som på nåt konstigt vis alltid ser till att få följa med hem trots att jag inte ofta nyttjar små, små pärlor i mitt skapande mest beroende på för litet tilltaget tålamod. Byggsatsen i trä som är tänkt att bli någon typ av ljusstake passar storleksmässigt mer ihop med mitt tålamod men någon ljusstake lär den aldrig bli för i mitt huvud har en annan plan börjat ta form och för en femma kan den ju faktiskt få bli eller icke bli.
 
Har jag då åstadkommit något som platsar i min egna utmaning 2015? Jo men si det har jag faktiskt och denna gång är det en lampskärm som fått ny kostym.
 
 
 
Skogligt material, limpicka, japansåg och en lampskärm är det enda som behövs för att få in lite natur i sitt hem. Vad som händer med lampfoten är fortfarande inte helt klart men planer smids i detta nu. Ja då kan jag bocka av projekt nr 44 och en lite klapp på axeln ger jag mig allt trots återfallet.
 
God natt och på återhörande!
Anita