Tjugoentusenniohundratretton dagar

Ytterligare en helg har passerat, en helg utan ateljejobb, en riktigt ledig helg med andra ord. Vi har varit på besök hos barn och barnbarn i Umeå där gårdagen bjöd på riktigt gråväder...
 
..men det hindrade inte undertacknad att ta en lång och skön promenad utefter Umeälven. 
 
På tal om dagar som har passerat så har jag idag levt 21 913 dagar vilket betyder att jag fyller 60 år på tisdag. 
Kan ni fatta, jag närmar mig pensionen! Alltså, min bästa tid är nu!!
 
När jag fyllde femtio hade jag stort partaj men denna gång väljer jag att åka bort. För de som eventuellt planerat att uppvakta mig vill jag säga att ni är så välkommen att komma förbi på fika nån annan gång och då jag har allt jag behöver och mer därtill så skippar ni det där med presenter och blommor. Ska vi säga så?
 
Ha nu en bra vecka så hörs vi en annan dag.
Kram på er / Anita
 

Utepyssel

Att göra en krans till dörren är en återkommande tradition som med fördel görs utomhus..
 
 
Söndagens härliga väder var som gjort för just detta och tillsammans med det framdukade höstbordet vid entren så känns det nu riktigt välkommnande på Höjdvägen 22 H.
 
 
Ha det så gott så hörs vi.
Anita

En sprättig dag

För er som aldrig sprättat ett par jeans så kan jag berätta att det tar betydligt med tid än man kan tänka sig. Visst kan man ta till saxen och på ett par minuter klippa bort alla besvärliga sömmar men då missar man, utifrån mitt sätt att se, dom där fina detaljerna som tarvar lite sömnsmån för att kunna "återskapas".
Hur som så har jag fått ett uppdrag som gjorde att jag igår satt nästan två timmar med sprättkniven och "slaktade" fem par jeans vilket efterlämnade sig en hög av trådar..
 
I mitt jeansåtbruks barndom testade jag fakstisk att återanvända även tråden och jag kan väl säga som så att symaskinen protesterade högljutt.
 
Hann även med en promenad och som alltid om hösten fylls jag av energi av den höga luften, färgerna och prasslet av alla fallna löv och då händer det att kameran åker fram..
 
 
Såna stunder blir jag fylld av tacksamhet över att vara född i Sverige, över min familj och min vänner, över att ha ett jobb jag trivs med, över det faktum att jag har möjlighet att ha en egen atelje, över mitt liv helt enkelt. 
 
Ha en härlig söndag och kanske ta er tid att fundera på vad ni är tacksam över.
Anita