En rosalila sexa

Min sjätte och tillika hittills största matta är klar för leverans.
 
Den mäter 148,5 centimeter i diameter och består av 3 påslakan och 4 vanliga lakan. Nästa matta är beställd av en tonårig kille så det tarvar att jag tänker till när det kommer till färgval.
 
Jag har ju varit lite återhållsam med loppisbesök det senaste året men i lördags tog jag en tur till Stensele och Pingstförsamlingens välbesökta butik och gjorde ett superfynd. Eller vad säger ni?
 
Svarvade teakstakar för blockljus för totalt 40 riksdaler, kan inte vara mer nöjd!
 
Ha det gott så hörs vi vad det lider!
 
Anita
 
 
 
 

Virknålen går varm

Kan bara konstatera att jag kört fast ordentligt i virkträsket när matta nummer fem nu klar för levererans till godingen Waldemar.
 
Jag måste säga att det är himla roligt att alla barnbarnen vill ha en och nästa på tur står Cornelia. Inte helt otippat vill hon ha en rosa matta vilket passar perfekt då det finns gott om tyger i den färgen i mitt förråd. Min helg kommer som ni säkert förstår att handla om materialtillverkning, den tråkigaste delen av mattvirkningen.
 
För skojs skull kollade jag om och i så fall vad jag bloggat om den 12:e februari tidigare år och det visade sig att både 2013 och 2014 gjorde jag inlägg som byggde på samma favoritmaterial - jeans.
 
2013 klädde jag plåtburkar..
 
..och 2014 bidde det en kudde. En blogg är ju en offentlig dagbok och det är fantastiskt roligt att gå tillbaks och kolla vad jag lyckats åstadkomma genom åren för man glömmer ju faktiskt bort vad man gjort.
 
Ha en härlig helg så hörs vi!
Anita
 
 

Sköna söndag

Så blev det ett oplanerat blogguppehåll igen men idag kom jag till skott. Dagen startade i tvättstugan klockan 06.00, här är vi morgonpigg och rask. Jag gillar att stiga upp tidigt på helgerna, man får ut så mycket mer ledig tid liksom. Vad har jag då gjort med tiden undrar kanske vän av ordning? När frukosten intogs så kastade jag en blick på min gamla och rostiga föredetting till fotogenlampa som jag brukar pillra in ett värmeljus i ibland med betoning på ibland för det är ett litet trixande att få till det. Där och då slog det mig att jag kunde testa hur det skulle funka med en av mina nya favoriter, batteridrivna minislingor, och se det blev kärlek vid första ögonblicket. Eller vad säger ni? 
 
Funkar i det flesta lägen...
 
....och det blir mysigt när mörkret lagt sig.
 
Har även hunnit med att tillverka mer material till mina mattvirkningar..
 
..för det har visat sig att alla barnbarn vill ha en så det är bara att virka på.... 
 
 ...om alla en egen ska få!
 
Om en timme startar damernas 3-milslopp i Holmenkollen och då sitter jag och virknålen bänkad framför tv´n, skönaste söndagsnöjet enligt mig.
 
Hoppas ni också har en bra dag och så får vi höras.
Anita