Helgen kom och gick

Den här helg har sprungit iväg i ett galet högt tempo och större delen av tiden har jag ägnat åt att iordningställa en liten lokal som ska bli min atelje. Det känns så seriöst att ha en atelje, ett ställe utanför hemmet där jag kan jobba fokuserat samtidigt som intressenter kan komma in och titta på/köpa mina alster. Här bjuder jag på några bilder från helgens projekt. 
Ateljen ligger via E12 och jag märkte idag att det var mycket trafik från fjällen mot kusten så med en skylt vid vägen kanske det kan vara möjligt att "lura in" någon utbyssare.
 
Nu är det sängtime för mig så jag önskar er en trevlig kväll och kommande vecka.
 
Ha det gott!
Anita
 
 

En inspirerande helg

Helgen i Saxnäs, som jag nämnd i mitt förra inlägg, var en otroligt trevlig och inspirerande tillställning med en hel hoper av härliga människor. Jag gissar att fler än undertecknad har ett huvud fullt av tankar och en förhoppning om att drömmar och mål kan nås.
 
Något som jag tog till mig var det som Annakarin Nyberg sa när hon och Clara Lidström berättade om deras resa kring klädmärket "Miss Clarity", hon sa  - det är inte tempot som är viktigt utan rörelsen. Det var som en beskrivning av mina trevanden mot ett företagande förhållningssätt kring mina kreativa förmågor och jag kände bara YES, det behöver inte bli inte sämre bara för att det tar tid. Utifrån de orden har ett erbjudande från en god vän resulterat i en helg där måleri och byggnation varit huvudaktiviteten för här har målats, sågats och dragits in en hel massa skruv då jag håller på inreda en atelje! Ja kan ni fatta... så spännande och utmanade! Jag bestämde mig när jag antog erbjudandet om lokalen att inredningen inte ska kosta mig mer än lite skruvar och färg och jag är på god väg att förverkliga det. Skulle helst ha fixat allt klart idag men tiden räcket inte till och återigen så handlare det inte om tempo utan rörelse.
 
Vad vore livet utan lastpallar för en återbrukare?
 
Ha nu alla en bra vecka.
 
Kram
Anita
 
 
 

Klimat och återbruk

Välkommen in till min blogg som under en längre tid varit styvmoderligt behandlad gånger fyra.... minst! Som jag ser det kan det bara bli bättre.... och förhoppningsvis inom en inte allt för lång tid, typ... veckor?!
 
Vad har då hänt sen sist? Jo, i Storuman har det under augusti spelats in ett tv-program som ska visas i SVT i april 2018. Iden till programmet kommer från Björn Ferry och Heidi Andersson och syftet är att att få till en förändringsprocess här i Storuman avseende klimatfrågor. Kan Storuman bli en förebild för resten av Sverige? Sverige som är landet som har förutsättningarna att bli världens första fossilfria välfärdsnation. Ja ni fattar, mycket viktiga frågor för oss alla att fundera över och under inspelningstiden har några Storumanbor fått prova på att leva lite mer klimatsmart. Kommer att bli spännande att se programmet som förövrigt ska heta "Storuman forever".
 
Jag tänker att mitt bidrag till klimatsmartheten är mitt återbrukande som jag genom bloggen försöker inspirera andra att ta efter. För de som inte vill eller kan skapa själv kommer jag ju som ni redan vet att öppna en webshop med produkter av varierande slag allt utifrån tillgång av material och ideer.
 
Gamla broderier och slitna jeans kan bli en fin kombo i soffhörnet.
 
Jag kan öppet erkänna att det där med modern teknik inte är det jag är bäst på och många frågor söker svar. Nästa helg tror jag att några frågetecken ska rätas ut för då åker jag till Saxnäs och ett event skapat av Norrlands Designkreativ som riktar sig till personer som lever för kreativt skapande, hantverk, färg&form och design. Helgen kommer att innehålla föreläsningar och workskops med bla Clara Lidström, hon med bloggen "Underbara Clara" ni vet. Ska bli så spännande!
 
Nu ska jag rusta iordning en fikasäck och åka ut i lingonskogen med barnbarn i sällskap.
 
Ha en skön söndag!
Anita