Kan man få för många ljuslyktor?

Det levande ljuset passar i alla lägen så mitt svar på den frågan bli ett klart nej. Däremot är det ju aldrig fel att byta ut lyktorna mellan varven, ett mycket enkelt sättet att förnya hemma.
 
Mitt senaste tillskott är sammansatt av:
- en guldig och riktigt tung metallstake vars ljushål är så litet att dagens ljus inte passar
- en lykta som tappat sin dekoration
- en bild med gammal känsla
Jag använde ett superlim för att sammanfoga lykta och stake och bilden satte jag fast med vanligt limstift efter att jag förstärkt den gamla looken genom att  knöla ihop den ordentligt. Känner mig nöjd med mitt elfte projekt för året.
 
Höres
Anita
 
 
 

VM-pyssel

Nu har längdfolkets VM äntligen dragit igång och ett fan som jag blir ju sittande framför tv en hel del men tro inte att det sker i passivitetens tecken. Nej, nej, nåt ska jag ha i händerna och det perfekta handarbetet i ett sånt läget är det som kan genomföras utan störande buller så jag forsätter helt enkelt att traktera virknålen.
 
Ett traditionellt hantverk med ett mindre traditionellt resultat - en virkad bricka stärkt med klarlack - och 2015´s tionde projekt har sett dagens ljus.
Vårt barnbarn Teo, 3 år, var på besök i helgen och när han såg mattan jag virkade till nyår la han omgående in en beställning till sitt rum. För att kunna uppfylla hans önskan så behöver jag mer trikåtrasor och det är också en aktivitet som passar framför dumburken..
 
Här är det att par håliga "kalasbyxor" som med saxens hjälp snart är ett minne blott. Jag tror baske mig att allt kan återbrukas.
Ha en trevlig måndag så höres vi.
Anita
 
 

Virknål + garn = hjärtligheter

I helgen kom virknålen och garnkorgen fram vilket har blivit en vanlig aktivitet när vi är i stugan. Lusten vaknade när jag såg "Tedags hos Tant Ninettes" inlägg om små söta hjärtan samt en länk till en beskrivning av domsamma. Beskrivningen är på engelska och med hjälp av tydliga bilder var det inga större problem ens för en icke notorisk virkare som jag.
 
 
Tillsammans med ett gamalt jeanspar som låg och drällde bidde det en kudde som osökt leder mina tankar till 70-talet och ett populärt byxmärke. Dom kallades "Alla stjärtas byxor" och hade ett hjärta som symbol och var allt som oftas gjorda i gabardin. Nån som minns?
 
Ja, men då kan jag pricka nummer nio av femtiotvå projekt, en bit kvar..
 
Höres
Anita