Två veckor av kreativitetstorka

Bara så där på en grisblink har det då gått två veckor sedan förra inlägget. Med den farten är de sju åren jag har kvar till pension rent överskådlig :)
 
Hur det nu än är med det så kröp sig lusten på så smått i gårkväll och jag lade sista handen på ett tidigare påbörjat projekt. Projektet i fråga behövde verkligen lite TLC..
 
..en gammal sliten campingstol som inte gjord någon glad. Min tanken var att spraymåla ställning men då kom maken på den superba iden att lämna in den till ett lokalt företag där man pulvermålar sin komponenter vilket jag gjorde och igår var det fixat och det blev riktigt lyckat.
 
 Med ett fint underrede så kom lusten att ta tag i själva sitsen och både tyg och bollfrans fanns i mitt överfyllda skåp. Då det inte funkar att sy fast tyget runt ställningen med en vanlig symaskin valde jag breda kardborreband som även det fanns i min ägo och som ger utrymmen för ställbar höjd. Vad som återstår och som måste inhandlas är skydd man trär på rören och det hörs finns på den lokala byggbutiken. Med det så kan jag bocka av mitt 39:onde arbete för året vilket betyder att jag så här i vecka 35 ligger på plus. Det är alltså 18 veckor kvar av 2015 då det är ett sånt där generöst år som bjuder på en extra vecka. Arton veckor är inte mycket... med andra ord inte så länge tills det vänder igen :)
 
Ha en fortsatt härlig vecka så hörs vi
Anita
 

Tillbaks i selen

Några ögonblick senare har mina fem semesterveckor förvandlats till dåtid och vardagen har hunnit ikapp. Första veckan känns ju lite seg men så är det ju varje år, nästa vecka är man på topp igen :)
 
Ovanan att nyttja hjärnan åtta timmar per dag tar på så pysslerierna får nog ligga till sig ett tag. Jag har försökt jaga fatt lite inspiration i syberspace och då främst Pinterrest. Där kan man ju hänga hur länge som helst och det finns ju en risk att man bara "pinnar på" och inte tar sig tid att låta inspirationen övergå till praktiken. Ikväll tillåter jag mig dock att bara låta ögonen gästa och naturligtvis delar jag med mig till er.
 
Snygga och begärliga bord som inte är helt omöjliga att göra själv hittade jag hos..
 
 
 
Serveringsvagnar är väl hur bra och snygga som helst och passar perfekt i köket.
 
 
 
Det är inte bara Sanna & Sanias vagn jag gillar för kolla bara in den röda köttkvarnen - to die for!!
 
Vissa är ju bara superfyndiga när det kommer till att hitta nya användningsområden, kolla bara detta..
 
 
..en gammal soptunna som vedförvaring, blir kanske lite skräpigt men såå snyggt! Bilden hittade jag hos http://hviturlakkris.blogspot.ca/
 
Nu påkallar John Blund min uppmärksamhet så natti, natti gott folk.
 
Höres
Anita

Lysande ideer

Sista veckan på semestern och fortfarande inget sommarväder så tiden spenderas även fortsättningsvis rätt mycket i pysselrummet där mina senaste projekt handlat om upplysning och då i form av lampmakeovers.
 
Lampa nummer ett tillika årets trettiosjätte arbete är ett andra generationens återbruk där jag måste varna känsliga läsare för dålig bildkvalitet.
 
Denna marängiga skapelse var från början en murrig taklampa anno 70-tal som jag för något år sedan skalade av både tyg och elattrialjer och klädde med en gammal gardin för att få till ett skydd till godsaker på utebordet. I år kände jag mer för en mysbelysning på vår balkong och då ingen el finns att tillgå så tog jag helt sonika och tråcklade fast två batteridrivna slingor längst ner medan batterierna fästes med dubbelhäftande tejp och ett snöre där lamphållaren en gång satt, snöret fick dessutom bli upphängningsanordningen.
 
Lampa numero två (37/2015), som jag fick av makens moster förra hösten, är en modell som fanns i de flesta hem under 60-talet. Detta exemplar har någon under de gångna åren tappat fästet i tillvaron och nedgraderats till en liggande skrivbordslampa vilket inte är speciellt eftertraktat idag. Förutom det har den även blivit omlackerad där några "rinnmärken" ger en hint om att det kan ha varit makens kusins första makeover-projekt men vad gör lite målarskavanker när färgen är så vacker.
 
 
Bilderna visar att mina betongfärdigheter har utvecklingspotential men det funkar för mig inte minst med tanke på övriga skavanker - ingen del glänser över den andra :)
 
Dagens sista lysande arbete (38/2015)...
 
...är en loppisinköpt svarvad träfot som jag spraymålat vit och försett med en stor glödlampa och en dimmer, varför krångla till det?
 
Ja det var alles för nu.
 
Ha det gott till nästa gång.
Anita