Härliga sommar

Med bestående sommarvärme, till och med i Lappland, är det bara att forsätta med outdoorsewing.Det jag jobbat med är ettbarntäcke som jag ska ge till våra grannar som för en vecka sen blev föräldrar till ett litet gossebarn. Barnet i fråga har fått det inte allt för vanliga namnet...Grattenäran till den lilla familjen.

Och här kommer täcket i sin helhet för er som är lite nyfikna...Som vanligt är det mesta materialet återbruk, ja det är bara själva vadden som är nyproducerat. De olika rutorna är tagna ur gardiner, dukar, lakan och jeans vilket jag tro att mamman i fråga uppskattar extra mycket då hon verkligen förespråkar miljötänket.

Nästa projekt på agendan är en färgglad kudde till en lite mörkhårig Flora.

Höres
Anita

Fjällatelje upprättadI semesterns tecken har vi förflyttat oss väster ut, till vackra Joesjö, och i vanlig ordning fick symaskinen följa med. Det blev Berninan som jag tog med och tanken är att den ska få bli kvar här vilket ju kommer att underlätta packandet inför kommande fjällresor, najs!!

Vi har hunnit med en trevlig träff här i stugan med mina systrar och deras respektive, lite cyckelturer och mycket lättja. Idag blev jag lite småsugen på pyssel och eftersom vädret är soligt så sitter jag ute på altanen...... där utsikten inte går av för hackor... 

.... så här mår jag rätt bra som ni förstår...... knåpandes på en klänning till mig själv faktiskt. Jag gissar att tyget en gång i tiden varit ett överkast, lite slimmrigt i kvaliten och färggrant. Blir spännande och se resultatet, jag kanske ser ut som en vandrande blomrabatt :))

Höres
Anita

Handpåläggning

Jomenvisst, så är det. Och resultatet blev detta...Efter en makeover av både fot och skärm måste jag säga att resultatet blev tillfredställande. Foten är tygklädd och lackad, skärmen är virad med rivna tygremsor och därefter pyntad med gamla knappar.Har ännu inte sett lampan tänd och med tanke på att det inte finns något tyg som dämpar ljuset så är tanken att en dimmer ska få göra rätt för namnet och därmed ge förutsättningar för lampan att sprida allt från mys- till läsbelysning. Tror det kommer att bli riktigt najs :-)

Har även hunnit med att sy nya köksgardiner vilket var behövligt då vi fortfarande hade vintervarianterna uppe. En mycket trevlig detalj är den att tyget inföskaffades under loppisturen i lördags och betingade det mycket moderata priset av 40kr för 5 meter. Gillar priset lika mycket som de färdiga gardinerna..Stolens klädseln är ännu bara provisorisk men känslan i köket känns helt okej ändå.

Tror snart det är dax för ryggläge och några djupa, morrande ZZZZZZZZZZZZ

Natti, natti

Höres
Anita